Το Netflix μπήκε στη ζωή μας και μεγάλη μερίδα του κόσμου το γιόρτασε σαν να άλλαξε ο κόσμος. Υπάρχει όμως κάτι στο Netflix που μας κάνει όλους παράνομους. Αν κάνεις αυτό το πραγμα στο Netflix Account σου παραβιάζεις το νόμο…

Ας είμαστε ειλικρινέστατοι μεταξύ μας και ας παραδεχθούμε ότι όλοι μοιραζόμαστε με κάποιον τον κωδικό μας στο Netflix. Ωστόσο, αυτό το τόσο απλό και -ας πούμε- λογικό σε κάνει να παραβιάζεις το νόμο!

Για την ακρίβεια 3 δικαστές του United States Court of Appeals από το  Ninth Circuit κατέληξαν στο ότι το να μοιράζεσαι τον κωδικό του Netflix είναι ποινικό αδίκημα.

Η απόφαση οφείλεται σύμφωνα με πληροφορίες από τον τελευταίο γύρο των Ηνωμένων Πολιτειών κατά του Nosal, μια υπόθεση που αφορά τον David Nosal, ένα κυνηγό ταλέντων ο οποίος φέρεται να άφησε τη δουλειά του σε μια επιχείρηση το 2004, αλλά χρησιμοποίησε τον κωδικό πρόσβασης ενός προσώπου που εξακολουθεί να εργάζεται στην εταιρεία, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στη βάση δεδομένων της επιχείρησης.

Η υπόθεση Ηνωμένες Πολιτείες v. Nosal βρίσκεται σε συζητήσεις για περίπου μία δεκαετία, με τις αποφάσεις και τις απόψεις που βασίζονται κυρίως στην ηλεκτρονικές απάτες και καταχρήσεις νόμου.

Υπήρχε μια επικρατούσα άποψη από την δικαστή Stephen Reinhardt, η οποία εξέφρασε την ανησυχία της για την απόφαση της πλειοψηφίας να ποινικοποιήσει την ανταλλαγή των κωδικών πρόσβασης σε γενικές γραμμές.

Οπότε… μάλλο ήρθε η ώρα να αλλάξεις κωδικό!

Photo: Shutterstock