Στις μέρες είναι πολύ συνηθισμένα κάποιοι να έχουν 2 κινητά. Το ένα είναι το «καλό», το χρυσοπληρωμένο που είναι προέκταση του χεριού μας.  Το κινητό μας αυτό είναι νέας τεχνολογίας που είναι σαν μικρός υπολογιστής. Εκτός από τηλέφωνο το χρησιμοποιούμε για να στείλουμε mail,  να ασχοληθούμε με τα social media, να μάθουμε τα νέα του κόσμου σερφάροντας στο διαδίκτυο και βέβαια να παίξουμε τα αγαπημένα μας παιχνίδια. Το δεύτερο κινητό από την άλλη είναι η λεγόμενη μπακατέλα που υπάρχει για πιο πρακτικούς λόγους.

Κάποιοι το χρησιμοποιούν για τη δουλειά. Δηλαδή αποφεύγουν να δίνουν το προσωπικό του αριθμό και χρησιμοποιούν ένα δεύτερο για τις δουλειές. Έτσι ξέρουν ότι όταν χτυπήσει το δεύτερο κινητό θα είναι επειδή κάτι τρέχει στη δουλειά. Βέβαια μπορεί να υπάρχει και για πιο συναισθηματικούς λόγους. Δηλαδή όταν έχεις μια σχέση και δεν ξεκολλάς από το τηλέφωνο, τότε παίρνεις ένα καρτοκινητό για να μπορείς να μιλάς ώρες. Υπάρχουν πάρα πολλά πακέτα προσφορών που μπορούν  να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή τη δική σου αλλά και του συντρόφου σου. Για αυτό λοιπόν παίρνεις ένα δεύτερο κινητό χαμηλού κόστους  και πάντα καρτοκινητό.  Όμως συχνά ξεχνάς την ύπαρξη του για αυτό και σχεδόν ποτέ δεν έχει μπαταρία.

Το νέο κινητό της Nokia έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Η μπαταρία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και ένα μήνα χωρίς φόρτιση. Δεν είναι έξυπνο τηλέφωνο αλλά για να κάνει τη δουλειά του,ως δεύτερο κινητό, είναι μια χαρά.  Ονομάζεται Nokia 215 και κοστίζει μόνο 29 δολάρια. Βέβαια η εταιρεία δεν έχει δώσει πάρα πολλές πληροφορίες για το πότε θα κυκλοφορήσει το κινητό καθώς και σε ποιες χώρες θα κυκλοφορήσει.

nokia2-ipop.gr

Ως δεύτερο κινητό δεν έχει και πολλές δυνατότητες. Βέβαια έχει ήδη περασμένο στη μνήμη χρήσιμες εφαρμογές όπως το Facebook και το Twitter. Το Nokia 215,ανάλογα με την έκδοση του, μπορεί να παίρνει μια ή δυο κάρτες SIM. Όπως είπαμε μπορεί να μείνει αφόρτιστο για έναν μήνα και άμα θες μπορείς να μιλάς ασταμάτητα για 20 ώρες (αν μπορείς να το κάνεις, πες το μας να σε κάνουμε θέμα).  Επίσης μπορεί να περιηγηθείς στο διαδίκτυο με τα προγράμματα Opera  και Bing.

Η συσκευή ακόμα, περιλαμβάνει Bluetooth, ώστε να μπορεί να συνδεθεί με κάποιο ακουστικό ώστε να μην πιαστεί και το χέρι σου. Έχει ενσωματωμένο Mp3 και ραδιόφωνο που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 50 ώρες αναπαραγωγής.

Αν και ακόμα δεν έχει δοθεί επίσημη μέρα κυκλοφορίας φήμες λένε θα είναι προς πώληση το πρώτο εξάμηνο του 2015. Από άποψη design θα είναι αρκετά κομψό και πολύ ελαφρύ και θα βγει  σε 3 χρώματα, πράσινο, μαύρο και άσπρο.