Η Google ανακοίνωσε το νέο Chromebook Pixel laptop, λίγες μέρες αφού η Apple κυκλοφόρησε το 12άρι Macbook. Είναι ασυνήθιστο για την Google και την Apple να πηγαίνουν μαζί στην κυκλοφορία υπολογιστών, μιας και η Google δεν είναι εταιρεία hardware.

Η ιδέα πίσω από το Chromebook είναι ένα γρήγορο, ήσυχο, λαμπερό ελκυστικό λάπτοπ με μικρή χωρητικότητα. Το Chromebook είναι ιδανικό για web, email, βίντεο στο Youtube, online εφαρμογές, Word, Excel, Power Point. Το λάπτοπ της Google θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τα σχολείο καθώς μεταφέρεται εύκολα και είναι οικονομικό. Επίσης είναι ιδανικό για οικογένειες που θέλουν ένα δεύτερο φορητό υπολογιστή.

Το καινούριο Chromebook έχει οθόνη αφής,διπλή διάρκεια ζωής και ανανεωμένο λογισμικό. Διαθέτει επεξεργαστή Intel i5, 8GB μνήμη και 32 GB αποθηκευτικό χώρο. Επειδή η ιδέα είναι να αποθηκεύεις όλα σου τα αρχεία online, είναι εξοπλισμένο με 1TB online αποθηκευτικό χώρο.

Το Chromebook λειτουργεί με Chrome OS, το οποίο η Google ελπίζει να κάνει πιο δημοφιλές προσθέτοντας περισσότερες Android εφαρμογές στο Chrome.