Για μερικά άτομα το σωστό ψήσιμο της μπριζόλας είναι ένα θέμα υπερηφάνειας. Για μερικούς άλλους όμως είναι απλώς μια αγγαρεία, όπως ακριβώς και το βράσιμο του νερού, γι’ αυτό κι αν υπήρχε ένα gadget που να υπόσχεται σίγουρα αποτελέσματα, θα επέσπευδαν να το αγοράσουν. Η έξυπνη σχάρα ήρθε όμως για εσένα που το ψήσιμο είναι απλώς ένα καταναγκαστικό έργο.

Η εταιρεία Cinder λάνσαρε την έξυπνη σχάρα που στόχος της είναι το μαγείρεμα με ακρίβεια με την άνεση μιας σχάρας.

Η Cinder παρακολουθεί τη θερμοκρασία πολύ στενά, διατηρώντας ομοιόμορφη θερμοκρασία σε όλης της την επιφάνεια. Δοκίμασε να κρατήσεις κάτι σταθερό, όπως πάνω σε μια σχάρα ή ακόμα και σε ένα τηγάνι. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να υπολογίζεις στην Cinder για να σιγοψήσεις μια μπριζόλα σε ένα τέλειο μέτριο ψήσιμο, χωρίς να χρειάζεται να ρυθμίζεις κάθε λίγο τη θερμοκρασία και να παρακολουθείς το ψήσιμο όλη την ώρα, εάν έχεις δώσει εντολή στην αντίστοιχη εφαρμογή που συνδέεται η σχάρα.

Βάλε σε ένα πιάτο – σολομό, καραμελωμένα κρεμμύδια, πατάτες – και η σχάρα θα τα μαγειρέψει έξυπνα, χωρίς να θερμανθεί τόσο ώστε να τα κάψει. Οι δημιουργοί της Cinder λένε ότι αυτό γίνεται με παρόμοιο τρόπο με τον οποίο διατηρείται η ευθυγράμμιση των δορυφόρων, αλλά μάλλον θα πρέπει να εκλάβεις αυτή τη θεωρία – σαν μια καλή μπριζόλα – με μια πρέζα αλάτι.

Ναι, έχει φτάσει το σημείο όπου προφανώς χρειάζεσαι μια εφαρμογή για να μαγειρέψεις σωστά μια μπριζόλα – και με $ 500, η Cinder είναι κάτι σαν συσκευή πολυτελείας  και δεν θα κυκλοφορήσει πριν τις αρχές του επόμενου έτους. Αλλά αν κάνεις ό, τι λέει στο κουτί, θα μπορούσε να είναι η τελευταία σχάρα που θα χρειαστείς.

https://www.youtube.com/watch?v=cstDkdcxO6Q