Η χαρά του stalker!

LIKE US ON FACEBOOK

Η ώρα είναι περασμένη και ο καλός σου δεν σου έχει στείλει ακόμα μήνυμα. Έχουν αρχίσει να σε ζώνουν τα φίδια και να δημιουργείς σενάρια στο μυαλό σου για το τι κάνει, που βρίσκεται και κυρίως γιατί δεν έχει πιάσει ακόμα το κινητό του να σου στείλει ένα μήνυμα! Για σένα, λοιπόν, φίλη μου που δεν μπορεί να σε πάρει ο ύπνος αν δεν γίνεις λίγο stalker η τεχνολογία είναι με το μέρος σου!

Το ότι σχεδόν όλες οι εφαρμογές έχουν επιλογή να βλέπουν οι φίλοι σου το “last seen” σου, δηλαδή το πότε συνδέθηκες στην εφαρμογή τελευταία φορά, το ξέρεις! Αυτό που δεν ξέρεις είναι πως δεν δείχνουν όλες το ίδιο! Τι εννοούμε; Για παράδειγμα έχεις κατεβάσει στο Smartphone σου το vider και ενώ σου έχει πει καληνύχτα είναι online συνεχόμενα όλο το βράδυ! Πριν πάθεις εγκεφαλικό και τον χωρίσεις μάθε τι σημαίνει αυτό το “online” που βλέπεις! Αφού το παίζεις που το παίζεις Sherlock Holmes να το κάνεις σωστά!

Ας τα πάρουμε με τη σειρά όμως! Θα σου μιλήσουμε για τις 4 βασικότερες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων που έχουν αυτή την ένδειξη! Ποιες είναι; Facebook, vider, whats app, skype!

Whats app

Τι σημαίνει το last seen και το online; Στην συγκεκριμένη –λατρεμένη- εφαρμογή οι συγκεκριμένες ενδείξεις είναι πραγματικές! Αν συνδεθείς και δεις ότι η επαφή του αγαπημένου σου –ή και της φίλης σου ακόμα δεν κάνει διακρίσεις!- γράφει online, όντως το άλλο πρόσωπο όντως είναι συνδεδεμένο στην εφαρμογή εκείνη τη στιγμή, όντως έχει το κινητό στα χέρια του και στέλνει μηνύματα με κάποιον άλλον… γιατί με σένα σίγουρα δεν στέλνει αφού μπήκες στη διαδικασία να τσεκάρεις πότε συνδέθηκε τελευταία φορά!

Το last seen σου δείχνει πότε συνδέθηκε τελευταία φορά! Έτσι αν δεις να λέει 15.46 πχ και εσύ περιμένεις από τις 12.00 να σου στείλει μήνυμα καταλαβαίνεις πως έχει έρθει σε επαφή με το κινητό του –δεν του το έκλεψε δηλαδή κάποιος ροζ λεμούριος- και απλώς σε έχει γραμμένη!

Το Whats app έχει και άλλα θετικά όμως για σένα φίλε-η stalker! Πέραν του γεγονότος ότι μπορείς να δεις πότε συνδέθηκε, πότε σου γράφει κτλ μπορείς να δεις και πότε διάβασε το μήνυμα σου! Στέλνεις, λοιπόν, το μήνυμα και μόλις φτάσει στην συσκευή του έχει ένα τικ δίπλα, όταν όμως το διαβάσει θα εμφανιστούν 2 τικς! Έτσι δεν μπορεί να σου πει «αγάπη μου δεν πήρα ποτέ το μήνυμα σου!»…

Στα θετικά της εφαρμογής είναι ότι ενώ μπορείς να βγάλεις από της ρυθμίσεις το «last seen» δεν μπορείς να κρύψεις το «online» ούτε τα τικς!

Viber

Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται! Έχεις περάσει ώρες να μιλάς μαζί του είτε με κλήση είτε με μηνύματα και σου λέει πως έχει πρωινό ξύπνημα και γι αυτό πρέπει να σε καληνυχτίσει! Δεν του πάμε κόντρα, μην γίνουμε και φορτικές… αφού έχεις καληνυχτιστεί μαζί του μπαίνεις να δεις το «last seen» του και τον βλέπεις για τις επόμενες 3 ώρες (μέχρι που σε παίρνει ο ύπνος δηλαδή)…. Μην φρικάρεις και μην ετοιμάζεσαι για να μανουριάσεις κάνοντας σκηνή! Δεν σημαίνει –μάλλον- ότι δεν κοιμήθηκε…

Το «online» στο viber σημαίνει πως η εφαρμογή συνεχίζει να λειτουργεί στο background του λειτουργικού συστήματος της συσκευής για να μπορεί να λάβει κάποια κλήση ή κάποιο μήνυμα! Δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι είναι συνδεδεμένος εκείνη τη στιγμή και μιλάει με κάποιον! (Με λίγα λόγια τζάμπα ξεροσταλιάζεις μέσα στο vider! Δεν πρόκειται να μάθεις και πολλά!)

Το «last seen» σημαίνει ότι έκλεισε την εφαρμογή τελείως –έχει πάει στο multitasking και έχει κάνει quit την εφαρμογή.
Οπότε αν θέλεις να ψιλοτσεκάρεις τι κάνει και μέσω αυτής της εφαρμογής πρέπει να του μάθεις να κάνεις εξοικονόμηση μπαταρίας…. και αν τα καταφέρεις μπράβο σου!

Και πάλι μπορείς να βάλεις ρύθμιση να μην σε βλέπουν online αλλά δεν θα μπορείς και εσύ να δεις αντίστοιχα ποιος είναι και ποιος όχι!

Facebook messenger app

Μπαίνεις στη λίστα του Facebook Messenger και βλέπεις να γράφει δίπλα από τα ονόματα των φίλων σου: 5m, 1h, ή 2d. Αυτό είναι και το τελευταίο «last seen» τους!

Προσοχή! Δεν σου δείχνει μόνο το πότε μπήκε τελευταία φορά στην εφαρμογή Facebook messenger, σου δείχνει και πότε μπήκε στο Facebook iphone app, αλλά δυστυχώς δεν περιλαμβάνει το πότε μπήκε στο Facebook από τον υπολογιστή του. Ουσιαστικά, σου δείχνει πότε ασχολήθηκε με το Facebook από το κινητό του!

Σ αυτή την εφαρμογή δεν θα δεις την λέξη «online» αλλά την ένδειξη «active now» το οποίο κατά την άποψη μας είναι ακόμα πιο εκνευριστικό αν δεν στέλνει σε σένα μήνυμα! ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν ο καλός σου δεν έχει και υπερβολική σχέση με το Facebook και ξεχνάει να συνδεθεί, μετά από 4 μέρες θα σταματήσει να φαίνεται το πότε συνδέθηκε τελευταία φορά!

Skype

Και το skype κάνει φιλότιμες προσπάθειες να βοηθήσει στο έργο σου σαν stalker αλλά μάλλον δεν το κάνει με απόλυτη επιτυχία! Σε αντίθεση με όλες τις παραπάνω επαφές, το skype σου δείχνει το πότε συνδέθηκε τελευταία φορά κάποιος από την λίστα των επαφών σου αλλά σχεδόν ποτέ δεν το πετυχαίνει –αυτό από προσωπική εμπειρία!

Μπορείς να δεις με απόλυτη επιτυχία το πότε είναι “online” ο καλός σου από όλες τις συσκευές του αλλά για να δεις πότε είναι σημειωμένο από την εφαρμογή το “last seen” πρέπει να είσαι από τον υπολογιστή σου, ο οποίος τρέχει windows και πάλι να είσαι προετοιμασμένη ότι θα δεις λάθος ένδειξη!
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved