Ολογράμματα, λέηζερ, οράματα.

Το 2012 στο Coachella ο Tupac είχε κάνει την εμφάνισή του ως ολόγραμμα και ράπαρε δίπλα στον Snoop Dogg, φέρνοντας πίσω τα 90’s και προκαλώντας πολλές συζητήσεις.

«Πρέπει να ξυπνάνε τον νεκρό καλλιτέχνη για live», ρωτούσαν τότε. «Και πού μπορεί να φτάσει αυτό, τι άλλο μπορεί να δούμε»… Δεν ξέρω. Αυτό που ήταν σίγουρο, είναι ότι κάποια στιγμή θα το δοκίμαζαν και με κάποιον άλλον νεκρό μουσικό. Και από ό,τι φαίνεται, ήρθε η ώρα του Jerry Garcia, του θρυλικού leader των Grateful Dead που έφυγε στα 53 του, το 1995.

Οι εμφανίσεις του ολογράμματος του Garcia θα γίνουν τον προσεχή Ιούλιο στην Νέα Υόρκη και στο Σαν Φρανσίσκο. Οι πληροφορίες λένε ότι η εταιρεία Holojams έχει ήδη κατασκευάσει ηλεκτρονικά τον Garcia. Πρόκειται για μια εταιρεία που κάνει αποκλειστικά ολογράμματα και έχει ήδη φτιάξει και άλλα, όπως του Jimi Hendrix.

(Να μια ιδέα για start up : ελληνική εταιρεία που φτιάχνει ολογράμματα διάσημων Ελλήνων, από Καζαντζίδη για τους μουσικόφιλους μέχρι Κινγκ Λεονάιντας για τους ψεκασμένους)

Η είδηση έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις ΗΠΑ, ωστόσο άνθρωποι γύρω απ’την εταιρεία υποστήριξαν ότι στόχος τους είναι να κάνουν ένα δώρο στο νεώτερο κοινό, που δεν είχε την ευκαιρία να δει τον μυθικό καλλιτέχνη ζωντανό.

«Μόλις σιγουρέψουμε ότι αυτά τα live θα πάνε καλά, κανείς δεν ξέρει τι θα κάνουμε μετά», δήλωσε ο Πρόεδρος της Holojams. «Ίσως κάνουμε και μια περιοδεία σε όλη την χώρα».

Το ολόγραμμα του Garcia δημιουργήθηκε μετά από εκατοντάδες ώρες παρακολούθησης βίντεο με εμφανίσεις της μπάντας, απ’ τα 60’s και τα 70’s. «Θέλαμε να «πιάσουμε» εικόνες του Jerry, από τότε που ήταν στα καλύτερά του», δήλωσε ο πρόεδρος της Holojams, ο άνθρωπος που θέλει να κάνει τον Δρ Φρανκενστάην να μοιάζει με γατάκι.

Η αλήθεια είναι ότι ο τύπος που έχει την εταιρεία, είναι κάπως αδίστακτος, αφού πέρα απ’ το ότι ζωντανεύει νεκρούς rockstars, φτιάχνει ολογράμματα και με κάποιους που ζουν ακόμα, όπως ο Paul McCartney. Εκτός κι αν ξέρει κάτι, που εμείς δεν ξέρουμε. Ή δεν ξέρει και ο ίδιος ο Mc Cartney (6η αίσθηση φάση κι έτσι).

Ωστόσο, όπως και να’χει, το καλοκαίρι είναι σίγουρο ότι θα «πέσει» πάλι το ίντερνετ, από ένα βίντεο με τραγουδιστή ολόγραμμα, όπως όπως συνέβη και το 2012. Brace yourselves…