Προγραμματιστές και χακεράδες της Ελλάδας ενωθείτε! Περισσότερα από 100 hackerspaces σε 5 ηπείρους συμμετέχουν στο παγκόσμιο event που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Απριλίου (δες το χάρτη). Ονομάζεται International Space Apps Challenge και η πρόκληση είναι τεράστια: πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα εργαλεία της Nasa σε νέες εφαρμογές που θα αλλάξουν τη ζωή μας;

Και όταν λέμε εργαλεία σκεφτείτε δορυφόρους που καταγράφουν δεδομένα, αστροναύτες σε διαστημικές αποστολές και πειράματα τεράστιας κλίμακας.

Αυτό θα γίνει πράξη σε 48 ώρες προγραμματισμού (ακούγεται τρομακτικό για άσχετους) με ασταμάτητο brainstorming, ελάχιστο ύπνο και πολύ δημιουργική σκέψη.

Από την Ελλάδα, συμμετέχει ο χώρος hackerspace.gr στην Αθήνα.

Τι apps μπορείτε να επινοήσετε;

Οι προηγούμενοι φιναλίστ συνδύασαν στοιχεία μέσω δορυφόρων για τον καιρό και τη θέση της Γης για να καταλήξουν σε ένα application που προσδιορίζει τις ιδανικές συνθήκες καλλιέργειας λαχανικών.

Φέτος τα θέματα στα οποία θα διαγωνιστούν οι προγραμματιστές είναι τα εξής:

  • τεχνολογία διαστήματος,
  • επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις,
  • αστεροειδείς,
  • παρατήρηση της Γης και
  • ρομποτική.

Από το να μετατρέψεις το smartphone σου σε δορυφόρο για να μετρήσεις την ποιότητα του αέρα μέχρι το να σχεδιάσεις ένα διαστημικό θερμοκήπιο…

Για εγγραφές εδώ.