Το Facebook παρακολουθεί συνεχώς την τοποθεσία μας-Πως να το σταματήσεις

LIKE US ON FACEBOOK

Δεν είναι άγνωστο ότι το Facebook παρακολουθεί συνεχώς την τοποθεσία μας, αλλά σου έχουμε βρει τον τρόπο που μπορείς να το σταματήσεις.

Η εφαρμογή Snapchat επέτρεψε στους χρήστες να δουν την τοποθεσία των φίλων τους σε έναν χάρτη, ο οποίος, όπως πολλοί παρατήρησαν είναι μια μεγάλη εισβολή στην ιδιωτικότητα.

Το Facebook έχει τώρα ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό, αλλά αντί να χαρτογραφεί θέσεις με χαρτογραφική ακρίβεια, θα σε ενημερώνει για το πότε οι φίλοι σου βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Είναι διαθέσιμο μόνο μέσω της εφαρμογής για κινητά και εμφανίζει τη γειτονιά που βρίσκονται οι φίλοι σου στο Facebook, όταν εσύ είσαι κοντά τους.

Το χαρακτηριστικό αυτό ονομάζεται “Κοντινοί Φίλοι” και δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι για το σκοπό του. Σίγουρα αν ήθελες να πεις σε κάποιον ότι είσαι στην περιοχή θα προτιμούσες να του το γράψεις ο ίδιος.

Πώς μπορείς να το απενεργοποιήσεις:

Menu button > Explore > Nearby Friends (ενδέχεται να έχουν ήδη απενεργοποιηθεί, οπότε δεν είναι απαραίτητες οι αλλαγές).

Από εδώ πήγαινε στο κουμπί / ρυθμίσεις και μετακίνησε το κουμπί “Κοντινοί φίλοι” για να απενεργοποιήσεις τη λειτουργία ή να το προσαρμόσεις για ορισμένες ομάδες φίλων.

Photo: CARL COURT/GETTY IMAGES

Διάβασε επίσης:

Τι είναι αυτή η τρύπα δίπλα στην κάμερα του iPhone;

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved