Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι η Nintendo να αποφασίσει να ασχοληθεί με τα mobile games. Όμως, κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η συνεργασία της Nintendo με τον ιαπωνικό κολοσσό ανάπτυξης online games DeNa θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία νέων τίτλων με τους γνωστούς ήρωες της εταιρείας (Mario, Zelda, Kirby κλπ.) αντί να προχωρήσει σε porting των τίτλων από τα Wii U και Nintendo 3DS.

Ωστόσο, η Nintendo παραμένει αφοσιωμένη στην αγορά των παιχνιδομηχανών, όπως τόνισε με νόημα ο επικεφαλής της εταιρείας σε συνέντευξη Τύπο: «Μπορεί να αποφασίσαμε να εμπλακούμε στην βιομηχανία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών για «έξυπνες» συσκευές, αυτό όμως δεν έγινε επειδή απωλέσαμε το πάθος ή το όραμά μας από τα συστήματα που είναι αφοσιωμένα στο παιχνίδι», είπε χαρακτηριστικά ο Satoru Iwata.

Η DeNA είναι ένας πολύ μεγάλος πάροχος υπηρεσιών ανάπτυξης δικτυακών τόπων για φορητές συσκευές και ηλεκτρονικού εμπορίου, στον οποίο ανήκει επίσης μια από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες mobile gaming στην Ιαπωνία, το Mobage.

Εκτός από τις φορητές συσκευές, οι Nintendo και DeNA σχεδιάζουν την ανάπτυξη μιας online συνδρομητικής υπηρεσίας που θα είναι προσβάσιμη από smartphones, tablets, Windows PCs και συστήματα της Nintendo! Φανταζόμαστε ότι θα περιλαμβάνει την πλειοψηφία των τίτλων (παλιών και νέων) και για πρώτη φορά στην ιστορία της θα ανοίξει την αγορά της σε ξένες πλατφόρμες.