Ένα απόρθητο φρούριο, φτιαγμένο από τους κορυφαίους της τεχνολογίας φτιάχτηκε αποκλειστικά για σένα! Η νέα υπηρεσία E-Mail made by MIT και Cern, υπόσχεται σχεδόν απόλυτη ασφάλεια για τα δεδομένα των χρηστών, έτσι ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος παρακολούθησης από κυβερνήσεις, οργανισμούς ασφαλείας κλπ.

Όταν μιλάμε για εχεμύθεια, το μυαλό μας πάει στην Ελβετία. Έτσι, και σ αυτή την περίπτωση, η υπηρεσία η οποία λέγεται ProtonMail φτιάχτηκε στην Ελβετία, όπου και βρίσκονται και οι servers! Ο λόγος που μπήκαν οι ερευνητές στον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτής της εφαρμογής, ήταν οι αποκαλύψεις του Edward Snowden.

Μέσα τα χαρακτηριστικά του, αναφέρεται πως οι IP δεν καταγράφονται πουθενά και προσφέρει κρυπτογράφηση end-to-end με αποτέλεσμα ούτε καν οι ίδιοι να μην μπορούν να δουν τι περιέχουν τα μηνύματα των χρηστών! Οι δύο ομάδες απασχολήθηκαν αρκετό καιρό με την ανάπτυξη του ProtonMail, ώστε να βρουν τον τρόπο να κρυπτογραφηθούν τα mails σε οποιαδήποτε συσκευή ή browser!

Οι δημιουργοί δεν συμφωνούν με τον όρο “NSA proof”, επειδή υπάρχουν και άλλοι οργανισμοί από τους οποίους θα πρέπει να φυλαγόμαστε και κλείνοντας αναφέρουν ότι δεν είναι 100% ασφαλής υπηρεσία, αλλά καθιστά τη δυνατότητα παρακολούθησης εξαιρετικά επίπονη για όποιον επιθυμεί να “εισβάλει”.