Η Disney φτιάχνει δική της πλατφόρμα για streaming και γι αυτό αποσύρει τις ταινίες της από το Netflix.

Ξεκινώντας από τις ΗΠΑ το 2019, η Disney λανσάρει την δική της πλατφόρμα για streaming και αξιοποιώντας το δικαίωμά της για απόσυρση των ταινιών της διακόπτει την συνεργασία με το Netflix.

Η Disney ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σκοπεύει να αποσύρει τις ταινίες της από το Netflix και να ξεκινήσει μια δική της υπηρεσία streaming απευθείας στους καταναλωτές το 2019.

Οι σχέσεις της Disney με το Netflix, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Disney, Bob Iger, είναι σε πολύ καλό επίπεδο απλά η εταιρεία αποφάσισε να εκμεταλλευτεί μια επιλογή αφαίρεσης του περιεχομένου της από την πλατφόρμα.

Οι ταινίες που θα αφαιρεθούν είναι της Disney και της Pixar, διευκρίνισε ο CEO. Το Netflix ανέφερε ότι οι ταινίες της Disney θα είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα του μέχρι τα τέλη του 2018.

H νέα πλατφόρμα της Disney θα φιλοξενεί κλασικές ταινίες της αλλά και πιο καινούριες όπως το Toy Story 4 και το Frozen 2 ενώ ταυτόχρονα η εταιρία θα προχωρήσει σε «σημαντικές επενδύσεις» σε αποκλειστικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές για την καινούρια της πλατφόρμα. Παράλληλα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από την εταιρία θα ξεκινήσει και τη δική της υπηρεσία ESPN video streaming στις αρχές του 2018. Η πλατφόρμα θα μεταδίδει περίπου 10.000 αθλητικά events κάθε χρόνο.