Οι περισσότεροι από εμάς περνάμε ατελείωτες ώρες καθημερινά απλά χαζεύοντας στα social media, σπαταλώντας πολύτιμο χρόνο, τον οποίο η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε σε πιο δημιουργικές δραστηριότητες. Το Binky έχει ακριβώς αυτό τον σκοπό: Να σε κάνει να σε κάνει να ξεκολλήσεις απ’ την οθόνη του κινητού σου!

Ουσιαστικά το Binky είναι ένα anti-social media, το οποίο έχει αφαιρέσει απ’ την εμπειρία των social media το πιο βασικό στοιχείο τους, τους ανθρώπους! Με το Binky δεν συνδέεσαι με κανέναν και ουσιαστικά πρόκειται για μια ψηφιακή εκδοχή κοινωνικής απομόνωσης.

Μόλις κάνεις την εγκατάσταση του Binky στο κινητό σου, μπορείς να κάνεις ό,τι ακριβώς και στα άλλα social media, δηλαδή likes, swipes, σκρολάρισμα, προβολή φωτογραφιών…

Όμως, ό,τι και να κάνεις δεν έχει καμία σημασία, γιατί τα likes σου δεν θα τα προσέξει κανείς!

Ακόμα και το σχόλιό σου δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Μάλιστα μόλις ξεκινήσεις να πληκτρολογείς ένα σχόλιο, θα πρέπει εν συνεχεία να επιλέξεις κάποιο απ’ τα αυτοματοποιημένα! Γιατί; Γιατί ό,τι και να γράψεις, δεν θα το προσέξει κανείς!

Ουσιαστικά, το Binky θέλει να δείξει στους χρήστες ότι η συμπεριφορά του anti-social media είναι ακριβώς η ίδια και με των social media: Ό,τι σχόλιο και like και να κάνεις, δεν έχει καμία απολύτως σημασία, εάν οι πράξεις σου στην πραγματική ζωή δεν δείχνουν το ίδιο!

Μπορείς να κατεβάσεις το Binky για iOS εδώ.