Μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς το smart phone σας; Ούτε για πλάκα!  Η καθημερινότητα μας είναι απόλυτα εξαρτημένη από αυτά αλλά κυρίως από τα applications -που πια ξεπηδάνε σαν τα μανιτάρια- για να κάνουν τις ζωές μας ευκολότερες!  Κάποια apps μάλιστα είναι τόσο απαραίτητα όσο και το πρωινό γεύμα. Υπερβολές; Δείτε την λίστα παρακάτω -εννοείται πως δεν συμπεριλάβαμε facebook, twitter, instagram, viber, whatsapp, skype… αυτά τα έχετε ήδη κατεβάσει!- και ξεκινήστε το κατέβασμα!

Ta apps που θα σε σώσουν!

  1. Google Maps (Δωρεάν)  Αν δεν το πολυέχετε με τους δρόμους και χρειάζεστε μία γλυκιά φωνή να σας κατευθύνει, το Google maps επέστρεψε στα iPhone και μας οδηγεί παντού!
  2. Taxibeat (Δωρεάν) Χρειάζεστε ταξί και το χρειάζεστε τώρα. Μπαίνετε στο taxibeat και αφού βρει στο χάρτη σε ποια περιοχή είστε, παρουσιάζει μία λίστα  με  τους οδηγούς ταξί που είναι πιο κοντά στη θέση σας. Το βασικό χαρακτηριστικό του app είναι πως δίνει στον χρήστη την ευκαιρία να επιλέξει τον οδηγό του Taxi με βάση τις κριτικές προηγούμενων χρηστών αλλά και με τις παροχές του κάθε οχήματος (wifi, φορτιστή κινητού, αν δέχεται κατοικίδια, αν καπνίζεις κτλ) Και όλα αυτά.. χωρίς επιπλέον χρέωση!
  3.  Χρυσός Οδηγός (Δωρεάν) Ότι χρειάζεστε το έχετε πλέον στο κινητό σας!  Με εξελιγμένες δυνατότητες αναζήτησης οποιασδήποτε επαγγελματικής πληροφορίας, αλλά και αναλυτικές οδηγίες δρομολόγησης στο μενού των χαρτών οι εφαρμογές αυτές, του Χρυσού Οδηγού, καλύπτουν την κάθε σας ανάγκη. Παράλληλα μπορείτε να ενημερωθείτε για τα φθηνότερα πρατήρια βενζίνης, τα εφημερεύοντα φαρμακεία και νοσοκομεία, καθώς και για τις κινηματογραφικές και θεατρικές παραστάσεις με το πάτημα ενός κουμπιού.
  4. Farmakeia (Δωρεάν)  Πέρα από την εμφάνιση των πλησιέστερων εφημερευόντων φαρμακείων (τηλέφωνα, διευθύνσεις και ωράρια λειτουργίας), τo Farmakeia διαθέτει λίστα με όλες τις τρέχουσες προσφορές σε είδη όπως αντηλιακά, κρέμες σώματος και άλλα φαρμακευτικά προϊόντα.
  5.  Shazam (Δωρεάν) Πόσες φορές έχει τύχει να είστε σ’ ένα μαγαζί να ακούσετε ένα τραγούδι αλλά να είναι αδύνατο να θυμηθείτε τον τίτλο του; Πολλές. Αν και μπορεί να γνωρίσετε μπόλικο κόσμο αν ρωτούσατε δεξιά, αριστερά “μήπως ξέρεις ποιο κομμάτι είναι αυτό;” είναι πιο εύκολο και έγκυρο να ανοίξετε το App, να κρατήσετε το iPhone σας προς την μεριά των ηχείων και μερικά δευτερόλεπτα μετά να εμφανιστούν στην οθόνη  ο τίτλος, ο καλλιτέχνης, το cover αλλά και το link στο iTunes για να το αποκτήσετε αμέσως.
  6. IPeriod (Δωρεάν) Το να κρατήσουμε ευλαβικά ημερολόγιο για κάθε περίοδο, να σημειώνουμε γόνιμες μέρες και πότε έχουμε ωορρηξία είναι ένας σκέτος εφιάλτης και συνήθως ποτέ δεν οργανώνεται σωστά.  Το  IP όμως μπορεί να τα κάνει όλα αυτά και ακόμα περισσότερα! Η χρήστρια βάζει μόνο την  πρώτη και τελευταία μέρα περιόδου και το app ενημερώνει πότε θα έρθει η επόμενη περίοδος, πόσο θα διαρκέσει, ποιες είναι οι γόνιμες μέρες , μέρα ωορρηξίας και γενικά οργανώνει τα πάντα!
  7. Shop Shop- Shoping list (Δωρεάν) Αν κάθε φορά που πάτε στο super market παρατηρείτε όλους να κοιτάνε τα κινητά τους στους διαδρόμους, πιθανότατα δεν χαζεύουν στο twitter αλλά στο shop shop app. Απλά πράγματα, κατεβάζετε το app, φτιάχνετε τη  λίστα για το super market, ακουμπάτε ότι έχετε βάλει στο καρότσι σας και σβήνονται με μία γραμμή, κουνάτε το κινητό και εξαφανίζονται όλα όσα έχετε σβήσει με την γραμμή. Αυτό είναι οργάνωση!
  8. Find my iPhone (Δωρεάν): Αν κατέχετε συσκευές της Apple, το να κατεβάσετε το Find My iPhone ίσως σας σώσει από το να χάσετε το αγαπημένο σας gadget. Ξεχνάτε το iphone σας κάπου και σας πιάνει πανικός. Χωρίς λόγο. Μπορείτε πλέον να το εντοπίσετε μέσω του find my phone το οποία θα σας δείξει που ακριβώς είναι το κινητό σας (σε χάρτη) ενώ παράλληλα μπορείτε να σβήσετε πληροφορίες που έχει η συσκευή, να το κλειδώσετε ή ακόμη και να στείλετε ένα μήνυμα στην οθόνη για να το διαβάσει εκείνος που το έχει βρει!
  9. Take me to my car (Δωρεάν) Αν είστε από αυτούς που ξεχνάνε που έχουν παρκάρει, παθαίνουν κρίσεις πανικού ψάχνοντας στο λάθος στενό και νευριάζουν με τους διαδρόμους στα μεγάλα parking των εμπορικών κέντρων σας έχουν βρει ήδη την λύση. Το Take me to my car κάνει ακριβώς αυτό που διατάζει το όνομά του: δείχνει που έχετε παρκάρει το αμάξι σας. Παρκάρετε, μπαίνετε στο app τσεκάρετε στον χάρτη που έχετε παρκάρει, φεύγετε και όταν χρειαστεί να επιστρέψετε στο αμάξι η εφαρμογή σας βγάζει την διαδρομή για να το βρείτε.
  10. Horizon ($1.99) Τραβάτε video με το κινητό και το βάζετε στον υπολογιστή για να το δείτε με την παρέα σας. Χμμ κάτι πήγε στραβά -για την ακρίβεια εσείς κρατούσατε το κινητό στραβά- και το αποτέλεσμα είναι για  να δείτε το video να πρέπει ή να αρχίσετε τις στροφές στην οθόνη ή εσείς τα ακροβατικά. Ή και όχι. Το Horizon είναι μια ελληνική εφαρμογή που επιτρέπει στον χρήστη να τραβάει οριζόντια βίντεο ανεξάρτητα από το πως κρατάει την συσκευή του.   Ο χρήστης μπορεί να κρατήσει την συσκευή του κάθετα, οριζόντια ή ακόμη και να την περιστρέφει ενώ τραβάει, το βίντεο θα παραμείνει οριζόντιο!