Ένα app βοηθά να καθαρίσουν την πόλη τους!

LIKE US ON FACEBOOK

Εξαιρετική ιδέα που θέλουμε να έρθει τώρα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις μεγαλουπόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι απλό το πώς λειτουργεί: ο χρήστης κατεβάζει δωρεάν μια εφαρμογή στο έξυπνο κινητό του (είναι διαθέσιμη για Apple και Android συσκευές) και γυρνάει στην πόλη, καταγράφοντας όποια εικόνα στους τοίχους και τα κτίρια χαλάει την αισθητική σου. Προτεραιότητα έχουν τα ρατσιστικά και προσβλητικά μηνύματα και γκράφιτι. Στη συνέχεια, ειδοποιείται ειδικό συνεργείο που αναλαμβάνουν να καθαρίσουν την πόλη , με την χορηγία μεγάλης εταιρείας καθαριστικών ειδών.

Δυστυχώς, δεν μπορείς να το κατεβάσεις από την Ελλάδα, αφού η δράση γίνεται στη Ρουμανία. Υπεύθυνη για την ενέργεια είναι η διαφημιστική εταιρεία MRM/McCann Romania που χειρίζεται το λογαριασμό της εταιρείας-κολοσσού που έχει παρουσία και στην Ελλάδα (εντοπίζεται και σε αυτόν τον πίνακα με τους βασικούς παίκτες της παγκόσμιας αγοράς).

Το αποτέλεσμα των δράσεων προβάλλεται στο site της εταιρείας και στο facebook, όπου υπάρχει και σχετικό application.

Δες το video για την ανάπτυξη της καμπάνιας:

http://youtu.be/-0NoABAyA7w

Σχόλιο

Ελπίζουμε το παράδειγμα της Ρουμανίας να ακολουθήσουν και οι ελληνικές εταιρείες. Το καλό μάρκετινγκ δεν γίνεται όταν ωφελείται μόνο η εταιρεία και αυξάνουν οι πωλήσεις ενός προϊόντος, αλλά όταν συνδέεται με ουσιαστικές πρωτοβουλίες που επηρεάζουν άμεσα τη ζωή των πολιτών και το περιβάλλον. Δες και το αμερικάνικό app που διορθώνει τις περιβαλλοντικές παραβάσεις.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved