Ένας άνδρας στη Νέα Υόρκη, λέει ότι το iphone του ανατινάχτηκε στην τσέπη του και ότι ο ίδιος αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο.

Ο Erik Johnson της Lindenhurst λέει ότι το iPhone 5C του ξαφνικά ζεστάθηκε πάρα πολύ, ενώ ήταν στην τσέπη του παντελονιού του, δίνοντάς ένα έγκαυμα στο πόδι του δεύτερου και τρίτου βαθμού, στο μέγεθος μια μπάλας ποδοσφαίρου.

«Όταν πήγα να σκύψω, άκουσα ένα θόρυβο», είπε στο CNN. «Κατάλαβα τη θερμότητα και προσπάθησα να απομακρύνω το παντελόνι από πάνω μου, προκειμένου να σταματήσω να καίγομαι».

Ο Johnson είπε ότι δεν ήξερε τι προκαλούσε τον πόνο στην αρχή καθώς δεν υπήρχε προειδοποίηση – απλά ένα έγκαυμα και πολύς πόνος. Σε πανικό, άρχισε γρήγορα να σκίζει το παντελόνι του, ενώ το τηλέφωνο άρχισε να λιώνει από τα άκρα μέσα στην τσέπη του.

«Προσπαθούσα να το βγάλω από την τσέπη μου», είπε. «Άρχισε να καίει το παντελόνι μου από μέσα. Θα έκαιγε το πόδι μου, και έπρεπε να πάρω το παντελόνι μου μακριά με κάποιο τρόπο».

Ο αδερφός του Johnson, ο οποίος ήταν μαζί του εκείνη την ώρα, αποφάσισε ότι θα ήταν γρηγορότερο να τον μεταφέρει ο ίδιος στο νοσοκομείο, από το να περιμένουν το ασθενοφόρο.

Τελικά από το νοσοκομείο, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Εγκαυμάτων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Staten Island. Το κέντρο εγκαυμάτων επιβεβαίωσε στο CNN ότι πέρασε 10 μέρες εκεί λαμβάνοντας θεραπεία.

Ο Johnson είπε ότι παρόλο που δουλεύει ως μηχανικός και ασχολείται καθημερινά με κυλιόμενες σκάλες, γερανούς και ανυψωτικά μηχανήματα, ποτέ δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με κάτι παρόμοιο.

Ακόμα και τώρα πηγαίνει κάθε μέρα μια νοσοκόμα στο σπίτι του για να του αλλάξει τις γάζες.

Πάντως ο Mike Della, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Johnson στην υπόθεση, είπε ότι η Apple παρά τα δυο τηλέφωνά του και την επιστολή του, δεν έχει απαντήσει ακόμα γιατί το τηλέφωνο του πελάτη του εξερράγη ξαφνικά.

Το CNN ήρθε σε επαφή με την Apple, η οποία δήλωσε πως εξετάζει το περιστατικό.