Το Facebook υπήρξε η μανία όλων των χρηστών τα τελευταία χρόνια, νέες έρευνες όμως (αλλά και δηλώσεις των ανθρώπων της εταιρείας) φέρνουν στη δημοσιότητα ότι η μανία άρχισε να φθείρει… Οι έφηβοι τα μαζεύουν και πάνε για εγκατάσταση σ’ άλλα social networks.

O Chief Financial Officer του Facebook, David Ebersman πρόσφατα δήλωσε: «Παρατηρούμε μία μείωση στους καθημερινούς χρήστες μας και κυρίως στους έφηβους»

Φυσικά, οι έφηβοι δεν αποφάσισαν μία καλή πρωία να σταματήσουν να ασχολούνται με το διαδίκτυο. Απλά μετακόμισαν σ άλλα κοινωνικά δίκτυα! Έτσι, οι έφηβοι άρχισαν τη μετανάστευση; Το θέμα είναι όμως που πήγαν;

Instagram

Πάρτε ένα κινητό ενός εφήβου, τυχαία! Σίγουρα θα βρείτε εγκατεστημένο το Instagram! Το Instagram δεν ενημερώνει επίσημα το πόσους έφηβους χρήστες έχει αλλά σύμφωνα με το Pew, 18% των χρηστών κινητών έχουν εγκατεστημένο το συγκεκριμένο app και το Instagram δηλώνει πως έχει 150 εκατομμύρια ενεργούς users.

Οι έφηβοι πάντως δεν postαρουν φωτογραφίες φαγητού και selfies. Σχολιάζουν φωτογραφίες φίλων και ανεβάζουν φωτογραφίες από πράγματα που τους ενδιαφέρουν πχ αθλήματα, μουσική, celebrities κτλ

Αυτά τα νέα βεβαίως δεν είναι άσχημα για το Facebook καθώς η εταιρεία αγόρασε το Instagram τον Απρίλιο του 2012 οπότε τα χρήματα μένουν και πάλι στην εταιρία!

Snapchat

Οι έφηβοι απολαμβάνουν να βλέπουν φωτογραφικά slides shows….Το Snapchat είναι αγαπημένο στο εφηβικό κοινό και αν και η εταιρεία δεν μοιράζεται το ποσοστό εφήβων χρηστών μας ενημερώνει πως 350 εκατομμύρια photos ή “Snaps” στέλνονται καθημερινά μέσω του network τους.

Η εταιρεία μάλιστα έπιασε το μυστικό και κυκλοφόρησε τον Ιούνιο και το Snapkidz, ένα app δηλαδή το οποίο ουσιαστικά δεν επιτρέπει στα παιδιά να ανεβάζουν φωτογραφίες τους αλλά μόνο να χαζεύουν. Χμμ, βεβαίως δεν είναι αυτό ακριβώς που θα θέλανε οι έφηβοι!

Apps για ανταλλαγή μηνυμάτων – Kik, WhatsApp

Οι έφηβοι δημιουργούν τα δικά τους social networks. Χρησιμοποιούν εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το Kik και το WhatsApp για να μείνουν σε επαφή με του φίλους τους. Σύμφωνα με το WhatsApp, η εταιρεία εξυπηρετεί πάνω από 300 εκατομμύρια χρήστες! Και αυτά τα νέα βεβαίως δεν είναι τόσο άσχημα για το FB καθώς αγόρασε και το WhatsApp!

Και σε άλλα…

Pheed, AskFm, Twitter όπου δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε παραπάνω πράγματα!