Αν δεν αφήνεις το smartphone από το χέρι, παρακολουθείς μανιωδώς το Instagram και ελέγχεις συνεχώς ποιοι νέοι followers προστίθενται στο λογαριασμό σου, είσαι στο σωστό άρθρο. Κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει τα μυστικά του… Είσαι σίγουρος ότι ξέρεις του Instagram; Εδώ σου είπαμε τα βασικά για να φτιάξεις προφίλ, αλλά τώρα θα εμβαθύνουμε στο πώς να αυξήσεις followers στο Instagram. Άλλωστε τι παραπάνω από σένα έχει η Kim Kardashian που έχει 18.5 εκατ. followers; Έρευνα του 2013 κατέληξε σε τρόπους, βάσεις στατιστικών, για να αυξήσεις followers στο Instagram. Εμείς σου παρουσιάζουμε μερικούς από αυτούς, που απαιτούν απλώς μικρές αλλαγές στις συνήθειές σου στη χρήση του.

Χρησιμοποίησε το φίλτρο Mayfair

Αν και το hashtag #nofilter είναι το πιο δημοφιλές, όταν το χρησιμοποιείς μάλλον αρνητικά επηρεάζει τις φωτογραφίες σου. Το φίλτρο Mayfair προκαλεί κατά μέσο όρο 23 interactions (likes και comments). To Normal έχει κατά μέσο όρο 18 και το Inkwell 16 interactions.

Ανέβαζε φωτογραφίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας

Δεν έχει σημασία αν θα ανεβάσεις φωτογραφία πρωί ή βράδυ. Τα στατιστικά δείχνουν ότι η ώρα της ημέρας δεν επηρεάζει πόσοι θα κάνουν like ή comment σε αυτά που ανεβάζεις.

Ανέβασε video το βράδυ

Τα videos στο Instagram είναι τελείως διαφορετική υπόθεση. Η έρευνα έχει δείξει ότι αποδίδουν καλύτερα τις ώρες εκτός δουλειάς, δηλαδή από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί. Ο λόγος είναι απλός: κανένας δεν θέλει αποπροσανατολιστικούς ήχους ενώ βρίσκεται στο χώρο εργασίας του.

Βάλε hashtags

Αν και πολλοί τα αποφεύγουν, θεωρώντας τα κιτς ή δήθεν, τα στατιστικά δείχνουν ότι όσοι χρήστες με λιγότερους από 1.000 followers ανέβασαν posts με περίπου 11 hashtags είχαν το βέλτιστο αποτέλεσμα, με 78 likes και comments. Συγκεκριμένα, βάλε hashtag #ipopgr και ακολούθησε το iPop στο Instagram. Όχι μόνο θα δουν περισσότεροι τις φωτογραφίες σου, αλλά θα ανέβουν και στο #ipopgr wall στην αρχική σελίδα του iPop.

Ανέβαζε Κυριακή και Δευτέρα

Αν και η πιο δημοφιλής μέρα είναι η Πέμπτη, δεν είναι η πιο αποτελεσματική για να ανεβάσεις κάτι. Όταν ανεβάσεις μια φωτογραφία την Κυριακή και τη Δευτέρα έχει το μέγιστή δυνατή απήχηση.