Ένα από τα πιο απλά ever και εθιστικά παιχνίδια στο app store θα επιστρέψει, σύμφωνα με δήλωση του δημιουργού του στο Twitter. Αποκάλυψε ότι προετοιμάζει νέα εκδοχή του Flappy Bird σε follower του στο Twitter, στον οποίο απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι θα το ξανανεβάσει, αλλά όχι σύντομα.

Μίνι ιστορικό:

Tη δημοφιλή εφαρμογή κατέβασαν 50.000.000 άτομα, πριν την αποσύρει από το app store ο δημιουργός της Dong Nguyen από το Βιετνάμ. Το παιχνίδι, για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν, είχε ως πρωταγωνιστή ένα πουλάκι το οποίο προσπαθούσε να πετάξει μεταξύ πράσινων σωλήνων.

Το παιχνίδι ανέβηκε στις 24 Μαΐου του 2013, αλλά έγινε επιτυχία στις αρχές του 2014. Κατηγορήθηκε ότι αντιγράφει το παιχνίδι Super Mario στους σωλήνες που χρησιμοποιεί ως γραφικά. Στα τέλη του Ιανουαρίου ήταν το δωρεάν παιχνίδι με τα περισσότερα downloads στο iOS App Store. Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Nguyen, έβγαζε 50.000 δολάρια τη μέρα από τα ads της εφαρμογής. Λόγω «τύψεων» για την εθιστική φύση του παιχνιδιού τελικά το κατέβασε στα μέσα Φεβρουαρίου. Από τότε που κατέβηκε εκατοντάδες εκδοχές-αντιγραφές του έχουν δημιουργηθεί και διακινούνται μέσω sites, ενώ  «τυχεροί» είναι όσοι το έχουν προεγκατεστημένο στο κινητό τους!

Fun Fact!

Κατά την περίοδο που ο app developer είχε κατεβάσει το app οι χρήστες που είχαν κατεβασμένο το παιχνίδι πουλούσαν στο διαδίκτυο τις συσκευές τους για τρελά ποσά!

Δείτε video από high score:

Photo: iphonehellas.gr