Με επίσημη ανακοίνωση της ανακοίνωσε στους χρήστες της η γνωστή εταιρία YouTube θα διαγράφει μουσικά video! Πιο συγκεκριμένα, εξήγησε πως μουσικά videos από αυτόνομες δισκογραφικές εταιρείες που δεν θα υπογράψουν τους νέους όρους της εταιρίας θα διαγράφονται από την πλατφόρμα!

Ο Robert Kyncl, YouTube’s head of content and business operations, δήλωσε στους Financial Times ότι αυτές οι δισκογραφικές αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% της μουσικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών καλλιτεχνών, όπως Adele και Arctic Monkeys.

Οι εκθέσεις του YouTube για τις επικείμενες αλλαγές κυκλοφόρησαν ήδη από τις αρχές του περασμένου χρόνου, με το Billboard να αναφέρει τον περασμένο Οκτώβριο ότι οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ του αν θέλουν να παρακολουθούν τα μουσικά βίντεο δωρεάν με διαφημίσεις, ή να πληρώνουν περίπου 10 δολάρια το μήνα για να τα παρακολουθήσουν χωρίς διαφημίσεις.

Τόσο οι δωρεάν όσο και οι επί πληρωμή εκδόσεις θα επιτρέψουν την απεριόριστη πρόσβαση στη μουσική του YouTube, σύμφωνα με το Billboard, αλλά η υπηρεσία η οποία θα είναι επί πληρωμή θα δίνει την δυνατότητα για streaming ολόκληρου άλμπουμ για offline ακρόαση.

Ενώ περίπου το 90% της μουσικής βιομηχανίας έχει υπογράψει τους νέους όρους αδειοδότησης, το υπόλοιπο 10% αρνούνται να συμμετάσχουν και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποκλειστούν από την πλατφόρμα.

Οι αντιδράσεις γι αυτές τις αλλαγές είναι ήδη έντονες!