Το Crowdfunding site, Kickstarter γίνεται πιο ελαστικό σχετικά με το τι είδους projects μπορούν να βάλουν την καμπάνια τους στη γνωστή πλατφόρμα! Μ αυτή την αλλαγή, λήγει πρακτικά η απαγόρευση για τα καλλυντικά, γυαλιά, ηλεκτρονικό εξοπλισμό επιτήρησης της υγείας, προϊόντων ιατρικής αλλά και προϊόντων ασφαλείας. Ωστόσο, όπλα, ναρκωτικά, πορνογραφικά υλικά και οτιδήποτε έχει σχέση με πολιτική παραμένουν απαγορευμένα!

Η Νέοϋρκέζικη εταιρεία εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου πως ήθελε να απλοποιήσει τους κανόνες του αλλά και να μπορέσει να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες πλατφόρμες!  «Το Kickstarter είχε την φήμη της πιο δυσπρόσιτης πλατφόρμας για να βάλεις το project σου. Με αυτή την αλλαγή αυτό πρόκειται να αλλάξει με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τον ανταγωνισμό, καθώς θα περισυλλέξει όλα τα projects που μέχρι σήμερα απέρριπτε!” λέει ο senior researcher Liam Colllins.

Αυτή η αλλαγή βεβαίως, θα φέρει μία ανοδική πορεία στα στατιστικά των μη επιτυχημένων projects καθώς και πιθανά προβλήματα στην παράδοση των βραβείων! Η απορία είναι, αν η εταιρεία είναι αρκετά δυνατή για να αντέξει αυτά τα μειονεκτήματα!

Πως λειτουργεί το Kickstarter!

Αν θέλεις να μάθεις πως ακριβώς λειτουργεί ένα crowdfunfing platform πάτα εδώ! Ολόκληρη εκπομπή σου έχουμε ετοιμάσει!  Με λίγα λόγια όμως να σου πούμε πως τα μέλη του Kickstarter που έχουν χρηματοδοτήσει κάποιο project δίνουν το ποσό που προσέφεραν μόνο όταν μαζευτεί ολόκληρο το ποσό που έχει τεθεί σαν στόχος! Όταν δώσουν τα χρήματα, μαθαίνουν και μετά από πόσο καιρό θα λάβουν και το δώρο που τους έχει υποσχεθεί ο δημιουργός! Το site παίρνει το 5% από το τελικό ποσό και παράλληλα χρεώνει ένα ποσό μικρό κατά την κατάθεση των χρημάτων!