Εάν ξεκινάς τώρα με το Youtube η επιτυχία δεν είναι δύσκολη αλλά με μερικές συμβουλές για να πετύχεις στο Youtube και αφοσίωση μπορεί να έρθει αργά ή γρήγορα.

Πριν ξεκινήσουμε πρέπει να σημειώσω πως αν και ενεργός από το 2008 στο Youtube δεν έχω δει συνταγή η οποία χρησιμοποιήθηκε με ακριβή τρόπο δύο φορές και πέτυχε. Γι αυτό ο,τι και αν δείτε, ακούσετε ή σκεφτείτε φροντίστε να το φιλτράρετε πάνω στη δημιουργικότητα σας.

Σκέφτομαι και γράφω

Όπως και στο δημοτικό έτσι και στο κανάλι σας. Βγάλτε τον καλλιτέχνη από μέσα σας και σκεφτείτε κάτι το οποίο θα θέλατε να δείτε εσείς αλλά πάνω απ όλα κάτι που θα ήθελε να δει και ο κόσμος. Εμένα μπορεί να μου αρέσει να φτιάχνω μπιφτέκια αλλά το How To για τα μπιφτέκια θα το έκανε καλύτερα ένας μάγειρας. Ανάλογα με τις ικανότητες και τις δυνατότητες σας γράψτε ένα σενάριο ή Project και προσθέστε απαραιτήτως μέσα την Persona σας.

Persona

Όσο διασκεδαστικός και αν είσαι σαν τύπος είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις το 100% του εαυτού σου και να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα. Έχει πάντα περισσότερη επιτυχία ανάλογα με το στυλ του καναλιού που θα διαλέξεις να έχεις να βάλεις στο Performance σου κάποια έξτρα στοιχεία τα οποία θα δώσουν μια όμορφη πινελιά στο καμβά. Πρόσεξε όμως μην αντιγράψεις καθαρά κάποιον άλλο γιατί έχει μεγάλη διαφορά.

Mίλα με το κοινό σου

Δεν έχει σημασία αν έχεις δέκα ή δέκα εκατομμύρια Subscribers πρέπει πάντα να βρεις τρόπο να μιλάς με το κοινό σου και να ασχολήσε μαζί τους. Δεν λέω πως θα απαντήσεις σε όλα τα μηνύματα ένα ένα όταν φτάσεις στο σημείο να έρχονται κατά δεκάδες ή εκατοντάδες αλλά τα Q&A (βίντεο με ερωτήσεις και απαντήσεις) και τα Livestreams είναι δυνατά εργαλεία.