Δεν ξέρουμε για την εφορία αλλά ξέρουμε για το πως να σβήσεις το σπίτι σου από το Street View! Μια από τις εφαρμογές που έχουμε λατρέψει τον τελευταίο καιρό είναι το Street View της Google, που είναι στην ουσία ένας χάρτης που προβάλει τρισδιάστατα, μέσω πανοραμικών φωτογραφιών από το επίπεδο του δρόμου, την διεύθυνση που θα πληκτρολογήσετε.

Τον αρχικό ενθουσιασμό όμως ακολούθησε ένας έντονος προβληματισμός σχετικά με το που ξεκινά να προσβάλλεται η ιδιωτικότητα μας. Διάσημοι αστέρες όπως ο Paul McCartney και ο Jimmy Page ζήτησαν από την Google να θολώσει την εικόνα με τις κατοικίες τους ώστε να μην είναι ορατές στο κοινό στο Street View και έτσι κι έγινε.

Ο εν λόγω περιορισμός όμως δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των διάσημων. Μπορείς κι εσύ να εξασφαλίσεις την ιδιωτικότητά σου-όση σου έχει απομείνει στην εποχή της εικονικής πληροφορίας- ακολουθώντας μια πολύ απλή διαδικασία:

  • Βρες το σπίτι σου στο Street View, από την αναζήτηση για τη διεύθυνση σου στο Google Maps.

street view-1

  • Πάτα στο Street View ακριβώς επάνω στην κατοικία σου ή στο κτίριο που θέλεις να θολώσεις. Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο “Αναφορά προβλήματος” στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.

street view-2

  • Προσάρμοσε την προβολή της εικόνας για να επικεντρωθεί στο σημείο της εικόνας που αναφέρεις. Τσέκαρε το λόγο για τον οποίο θέλεις η Google να θολώσει το σημείο-υπάρχει επιλογή «η κατοικία μου» και συμπλήρωσε το πεδίο που ζητά το mail σου.

street view-3

Μετά από αυτά τα τρία απλά βήματα, είσαι πολύ κοντά στο να κρατήσεις κάποια στοιχεία σου αποκλειστικά για σένα και τους οικείους σου.