Είμαστε παθόντες, γι’ αυτό σπεύδουμε να μοιραστούμε τους δύο ιούς του Facebook που κυκλοφορούν την τελευταία εβδομάδα και ήδη έχουν κολλήσει οι μισοί σου φίλοι (ή εσύ ο ίδιος). Αν προς τον παρόν την έχεις βγάλει καθαρή, σου λέμε τι προληπτικά μέτρα να πάρεις ή πώς να τους αντιμετωπίσεις αν εμφανιστούν.

Οι 2 επικίνδυνοι ιοί

  1. Φτάνει μήνυμα στα εισερχόμενά σου το οποίο περιέχει ένα συνημμένο αρχείο, με φωτογραφία ή βίντεο. Συνήθως ο τίτλος του συνημμένου είναι πολύ πειστικός, όπως π.χ. party.rar. Αν κάποιος το ανοίξει αποστέλλεται αυτόματα σε όλους του τους φίλους στο Facebook. Ακόμα δεν είναι γνωστό πώς επηρεάζει το λογισμικό του υπολογιστή σου ή το λογαριασμό σου στο Facebook.

    Πώς αντιμετωπίζεται: Μην το ανοίξεις!

  2. Ο δεύτερος ιός είναι εξίσου επικίνδυνος, κυρίως γιατί μπορεί να περάσει απαρατήρητος… Προκαλεί το εξής απλό: κάνει αυτόματα friend request σε όλα τα προφίλ που επισκέφτηκες τελευταία στο Facebook. Και αν γούρλωσες τα μάτια διαβάζοντας αυτή την πρόταση, τότε κατάλαβες ακριβώς για τι μιλάμε. Ο πρώην με τον οποίο έχετε τσακωθεί, η πρώην του νυν, η διπρόσωπη φίλη με την οποία έχεις τσακωθεί, η δασκάλα μουσικής στην Ε’ δημοτικού την οποία κορόιδευες, όλοι θα λάβουν αιτήματα φιλίας. Ουπς!

    Πώς αντιμετωπίζεται: Αλλάζεις προαιρετικά το password σου αν θες να είσαι σίγουρος ότι θα τον αποφύγεις.