Κατά το οδηγώ και σε σκέφτομαι. Αν είσαι πολυάσχολος τύπος που όλο τρέχει από τη μία δουλειά στην άλλη, σίγουρα έχεις διαπιστώσει το πρόβλημα: είναι δύσκολο να γράψεις μήνυμα ενώ περπατάς. Πέφτεις σε κολόνες σαν καρτούν / πατάς πράγματα που δεν πρέπει / τρακάρεις σε περαστικούς ή επιβραδύνεις σε σημείο αδράνειας, με αποτέλεσμα οι άλλοι να πέφτουν πάνω σου.

Στο ερώτημα «Πώς γράφω μήνυμα καθώς περπατάω;» απαντά η εφαρμογή Type n Walk. Προσφέρει το εξής απλό: κάνει το κινητό σου «διαφανές», ώστε να μπορείς να δεις το δρόμο μπροστά σου όσο πληκτρολογείς.

Το Type n Walk χρησιμοποιεί την κάμερα του κινητού σου και δείχνει το δρόμο στο φόντο της οθόνης μηνύματος. Τα μηνύματα που γράφεις εκεί μπορούν να αποσταλούν σε κείμενο ή email, να ανέβουν στο Facebook ή το Twitter ή να αντιγραφούν για να επικολληθούν αλλού.

Οι κριτικές των χρηστών (που προφανώς έχουν πάρει πολύ κόσμο σβάρνα στο πέρασμά τους) είναι πολύ θετικές, όπως: « Η εφαρμογή δίνει εφέ στην οθόνη που την κάνει να μοιάζει με γυαλί μέσα από το οποίο μπορείς να δεις το δρόμο. Μοιάζει σαν να το έχουν θολώσει λίγο για να ξεχωρίζουν περισσότερο οι λέξεις. Δουλεύει πολύ καλά και ελπίζω να με σώσει από μελλοντικές ατυχίες».

Μπορείς να το κατεβάσεις έναντι 0,99$ για iPhone, iPad και iPod Touch.

Δες και video από τη χρήση του app: