Ξέχνα τις selfies. Είναι τόσο 2013… μας λένε οι γνώστες του θέματος και εμείς δεν τους πάμε κόντρα! μέχρι τώρα ξέραμε όλοι τις selfies και τις έχουμε κάνει κομμάτι της καθημερινότητας μας! Τώρα μας τα ανατρέπουν όλα και μας συστήνουν τα dronies. Τι είναι αυτά;

Πάρε ένα μικρό ρομποτικό ελικοπτεράκι και μία hi-tech φωτογραφική μηχανή και τι έχεις; Ένα “dronie”: μια νέα μορφή εναέριου αυτο-shot ή εναέριου μίνι-βίντεο για online επιδειξίες που επιθυμούν να δημιουργήσουν περισσότερο δράμα από ότι μπορεί να παρέχει μία απλή selfie!

Ο όρος επινοήθηκε από την Alexandra Dao, ενώ σχολίασε ένα βίντεο που δημιουργήθηκε από τον επιχειρηματία Amit Gupta. Το κλιπ, το οποίο έγινε viral, απεικόνιζε τον Gupta και τους φίλους του στην κορυφή του Bernal Heights Hill στο San Francisco και την κάμερα να απομακρύνεται προς τον ουρανό κάνοντας ένα συναρπαστικό zoom-out.

Η αλχημεία για να βγάλεις την τέλεια dronie φαίνεται να εξαρτάται από την “μεγάλη αποκάλυψη”. Πρέπει να μην φυσάει και να είναι ανοικτό μέρος (με λίγα λόγια όχι, μην το δοκιμάσεις μέσα στο σπίτι σου ή χειρότερα στο μπάνιο!) Τέλος χρειάζεται λίγη σκέψη για το πώς θα απογειώσεις το ελικοπτεράκι! Με λίγα λόγια είναι λίγο πιο περίπλοκο από το να κάνεις ένα duckface κοιτάζοντας την οθόνη του κινητού σου! (αυτό μάλλον θα ενοχλήσει κάποιες κατηγορίες ανθρώπων…)

Το συγκεκριμένο ελικοπτεράκι δεν είναι τόσο ακριβό όσο φαντάζεσαι. Η τιμή του ξεκινάει από £ 55 και φτάνει τις £ 500 (οκ εδώ ξεφεύγει λίγο από το budget). Αν το σκέφτεσαι, προτίμησε ένα ελικοπτεράκι με ενσωματωμένη κάμερα αλλιώς θα χρειαστεί να πάρεις και το “Gimbal”, το οποίο πρακτικά είναι μία βάση για να ενσωματώσεις το iPhone σου!

Tώρα το μόνο που μένει είναι να να δούμε αν τα dronies θα γίνουν ένα ακόμα πυροτέχνημα το οποίο θα σκάσει και θα σβήσει στον ορίζοντα ή θα αποκτήσει μια διαρκή παρουσία στο Web, όπως το σεβάσμιο animated GIF.