Καφεδάκι με την παρέα και η συζήτηση πάει κάπως έτσι: «Είδες την φωτογραφία που ανέβασα στο Instagram;» ή «Τι hashtag να βάλω σε αυτή τη φωτογραφία;» ή ακόμα, «Σήμερα ανέβηκα 10 followers!» Και πιάνεις τον εαυτό σου να κουνάει γύρω γύρω το καλαμάκι του καφέ και να αναρωτιέσαι, «Μα τι στο καλό είναι αυτός ο ενθουσιασμός που διακατέχει τους πάντες γύρω μου με το Instagram;». Αποφασίζεις λοιπόν και εσύ να φτιάξεις ένα δικό σου λογαριασμό στο Instagram, μα φυσικά όχι επειδή ακολουθείς την διαδικτυακή μόδα, ούτε επειδή θέλεις να εντυπωσιάσεις τους υπόλοιπους φίλους σου που εδώ και μόνο λίγες εβδομάδες έχουν φτάσει τους 1000 φεύγα followers, ας πιστέψουμε λοιπόν πως φτιάχνεις Instagram απλά για να δεις περί τίνος πρόκειται. Παρ’ όλα αυτά εμείς θα σου πούμε όλα τα μυστικά για να κάνεις ένα πετυχημένο Instagram account και στον επόμενο καφέ όλοι να συζητάνε για αυτό.

Βήμα πρώτο. Θέλεις να ξεκινήσεις γεμίζοντας τον λογαριασμό σου με τις 10 πιο ωραίες φωτογραφίες που έχεις τραβήξει εσύ! Έτσι, έχεις περισσότερες πιθανότητες όταν μπουν στο προφίλ σου να σε κάνουν follow. Εδώ που τα λέμε, κανείς δεν θα ακολουθούσε ένα άδειο Instagram account. Όχι, δεν εννοώ τις αμέτρητες selfies που σίγουρα έχεις στο κινητό σου, μιλάμε για φωτογραφίες με τουλάχιστον άλλο ένα άτομο. Επίσης άμα το έχεις και με την φωτογραφία θα ήταν καλό να έβαζες και κάποιες από τις πιο καλλιτεχνικές σου…τραβάνε πολύ κόσμο.

Βήμα δεύτερο. Ωραία, έχεις τις φωτογραφίες, εμφανίσιμες όλες και γιατί όχι, κούκλος/α είσαι και ταλαντούχος/α φωτογράφος, φτου σου. Ξεκινάς τα follow. Ο εύκολος τρόπος είναι να ακολουθήσεις όλους τους Facebook φίλους σου που έχουν Instagram και ελπίζουμε πως θα σε κάνουν follow back. Εάν δεν σε κάνουν, δεν τρέχει τίποτα αφήνεις μια, δυο μέρες να περάσουν και κατευθείαν unfollow. Ολόκληρες φιλίες έχουν διαλυθεί επειδή κάποιοι snob νομίζουν ότι τους ακολουθείς για να τους παρακολουθείς. Ούτε celebrity να ήταν.

Βήμα τρίτο. Ένας άλλος τρόπος να κερδίσεις followers χωρίς να ανεβαίνει ο αριθμός των ανθρώπων που ακολουθείς εσύ, είναι να κάνεις like σε φωτογραφίες τους, πράγμα που θα τους κάνει να αναρωτηθούν ποιος είσαι, να μπουν στο account σου και να σε κάνουν follow για τις απίστευτες φωτογραφίες σου! Hashtag της αρεσκείας σου στο search και ξεκινάμε τα likes λοιπόν!

Βήμα τέταρτο. Είσαι πλέον ένα σοβαρό account που το ακολοθούν πάνω από 3000 άνθρωποι γνωστοί και άγνωστοι και θέλεις όχι μόνο να παραμείνεις έτσι αλλά και να εξελιχθείς.

Οι συμβουλές μας είναι τρεις

  1. Μην βάζεις πάνω από μια φωτογραφία την ημέρα! Προφανώς άμα ο άλλος μπαίνει και το μόνο που βλέπει είναι την φάτσα σου, τι έφαγες, που πήγες και πόσο σου αρέσουν τα καινούρια σου παπούτσια θα σε κάνει unfollow αμέσως και θα του δώσουμε και δίκιο!
  2. Απάντα στα comments που σου κάνουν. Ένα ευχαριστώ πολύ δεν θα σου φάει πάνω από ένα λεπτό, πίστεψε μας.
  3. Βάζε hashtag! Και δεν εννοούμε τα κλασσικά #instamood, #instadaily, #instalike, #followforfollow και όλα αυτά τα πολυχρησιμοποιημένα, εννοούμε πέντε, έξι hashtag που να περιγράφουν την εικόνα.

Άντε και καλή σου τύχη! Μην πεις πως εμείς δεν βοηθήσαμε. Και όταν το φτιάξεις μην ξεχάσεις να κάνεις και εμάς follow.