Η Apple ανακοίνωσε τη νέα version του OS X operating system, το OS X Yosemite, στο ετήσιο συνέδριο Worldwide Developers Conference. Μέσα σε όλα τα χαρακτηριστικά του δεν θα μπορούσε να μην ξεχωρίζει η πολυαναμενόμενη νέα γοητευτική εμφάνιση του αλλά και το ευρύ φάσμα νέων χαρακτηριστικών.

Η νέα του εμφάνιση θυμίζει αρκετά το iOS 7, αλλά εξακολουθεί να έχει αρκετό βάθος! Ο σχεδιασμός πιο επίπεδος από ποτέ και φαίνεται να έχει επικεντρωθεί περισσότερο στη διαύγεια από οτιδήποτε άλλο .

Η ενημέρωση είναι διαθέσιμη για τους προγραμματιστές εδώ και ένα 24ωρο, και οι χρήστες θα πρέπει να περιμένουμε να το κατεβάσουμε δωρεάν το φθινόπωρο. Για πρώτη φορά , η Apple εγκαινιάζει μια δημόσια beta προγράμματος! Επίσης, σ αυτή την έκδοση, οι χρήστες που ενδιαφέρονται θα είναι σε θέση να υπογράψει να το δοκιμάσουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αρκεί να υπογράψουν την ειδική φόρμα.

Οι αλλαγές!

  1. Το πρώτο πράγμα που οι χρήστες θα παρατηρήσουν όταν ανοίξει το νέο OS X είναι το Dock. Η Apple έχει αποχαιρετήσει την faux – 3D όψη και αντ’ αυτού έχει θέσει τις εικόνες σε ένα απλό ημιδιαφανές φόντο.
  2. Η ενημέρωση δεν αφορά μόνο για την εμφάνιση. Η Apple πρόσθεσε ένα μεγάλο αριθμό από νέα χαρακτηριστικά. Το Notification Center, για παράδειγμα, θυμίζει περισσότερο του iOS – όπως είναι σήμερα. Το Spotlight στο OS X έχει αρκετά νέα χαρακτηριστικά και είναι πλέον καθολικό, που σημαίνει ότι περιλαμβάνει τη δυνατότητα να ψάξεις ανθρώπους, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκδηλώσεις και άλλα.
  3. Το AirDrop πλέον –ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- λειτουργεί μεταξύ του iOS και του Mac. Πλέον, το Mac σου θα ξέρει περισσότερα για το τι κάνεις με το iPhone σου, έτσι ώστε, όταν γράφεις ένα email από το iPhone σου, το Mail στο Mac να γνωρίζει τι κάνεις τόσο καλά ώστε να μπορείς να συνεχίσεις να γράφεις το mail από τον υπολογιστή σου.
  4. Με το νέο λογισμικό θα μπορείς να συγχρονίσεις ένα Mac σε ένα iPhone. Αυτό σημαίνει ότι τα μηνύματα SMS σου θα εμφανιστεί τώρα στο Mac σου, και πως θα μπορείς να κάνεις κλήσεις από το Mac σου χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σου.
  5. Το άλλο σημαντικό νέο χαρακτηριστικό στο Yosemite Drive είναι η προσθήκη της τοποθεσίας iCloud, μια νέα υπηρεσία cloud αποθήκευσης από την Apple για το OS X, iOS, Windows και το Web. Αυτό βάζει την Apple σε άμεσο ανταγωνισμό με τους όμοιούς του Dropbox , το Google Drive και OneDrive της Microsoft .
  6. Ενώ η εμφάνιση έχει σίγουρα αλλάξει , πολλά από τα βασικά παραμένουν ακόμα το ίδιο : Η γραμμή μενού θα παραμείνει στην κορυφή της οθόνης, για παράδειγμα και το εικονίδιο της Apple συνεχίζει να κοσμεί την πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Ο Finder και το Dock επίσης, φαίνεται να έχουν παραμείνει ουσιαστικά αμετάβλητα ακόμη και αν η εμφάνιση τους είναι λίγο διαφορετική.