Η πιο ηλίθια εφαρμογή του κόσμου…

LIKE US ON FACEBOOK

…χρηματοδοτήθηκε με 1.000.000 δολάρια. Απορείς γιατί; Κι εμείς. Ο προγραμματιστής της ασχολήθηκε μόλις 8 ώρες για να δημιουργήσει το app που το μόνο πράγμα που κάνει είναι να σου επιτρέπει να στείλεις τη λέξη «Yo» στους φίλους σου. Όχι δεν αστειευόμαστε. Κάνει μόνο αυτό. Και από ό,τι φαίνεται δεν αστειεύεται ούτε ο δημιουργός της Arbel, παρόλο που παραδόξως βγήκε στο App store την Πρωταπριλιά (αρχικά απορρίφθηκε διότι οι υπεύθυνοι θεώρησαν ότι έχει παραδοθεί μισή!).

Για να ασχοληθεί με το app εγκατέλειψε τη δουλειά του και μετακόμισε από την πατρίδα του στο Ισραήλ στο Σαν Φρανσίσκο. Κατάφερε να στήσει γραφείο, να προσλάβει προσωπικό και να σηκώσει κεφάλαιο -το 1 εκατ. δολάρια που λέγαμε- από στρατηγικούς εταίρους.

Αλλά ας δικαιολογήσουμε τον τίτλο για την πιο ηλίθια εφαρμογή στον κόσμο. Το Yo είναι ένα πολύ απλό app. Σου επιτρέπει να στείλεις μια ειδοποίηση σε οποιονδήποτε άλλο έχει το app. Το μήνυμα θα λέει απλώς: Yο. Πρόσφατα προστέθηκε άλλο ένα χαρακτηριστικό: οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν ένα username π.χ. τη λέξη WORLDCUP και να στέλνουν ένα Yo, κάθε φορά που μια ομάδα σκοράρει στο Μουντιάλ.

Screen Shot 2014-06-20 at 7.12.16 PM

Σύμφωνα με τον Arbel, στην πορεία θα καταλάβεις τη σημασία του app. Τα σχόλια των χρηστών είναι άκρως απολαυστικά: «Το Yo δεεν είναι απλά ένα μέσο για αποτελεσματική επικοινωνία, είναι τρόπος ζωής. Κατεβάζοντας το Yo, βελτιώθηκαν όλες οι σχέσεις μου, μέχρι που ξαναφύτρωσαν τα μαλλιά μου!»

Το τραγικό είναι ότι ήδη το έχουν κατεβάσει πάνω από 50.000 χρήστες που έχουν στείλει περίπου 4 εκατομμύρια Yos. Μερίδιο ευθύνης έχει ένας γκουρού της τεχνολογίας που έγραψε άρθρο για αυτήν, αναφέροντας ότι είναι «η πιο ηλίθια εφαρμογή του κόσμου, αλλά η πιο εθιστική»

Κι αν έχεις την απορία, γιατί να μη στείλεις Yo με μια από τις δημοφιλείς εφαρμογές μηνυμάτων, όπως το Whatsapp, ο Arbel απαντά και σε αυτό: Με το WhatsApp το στέλνεις με 11 κλικ. Με το Yo app, με μόνο 2 κλικ! Μάλιστα.

Αν μετά από όλα αυτά ενδιαφέρεσαι ακόμα να κατεβάσεις την πιο ηλίθια εφαρμογή, μπορείς να τη βρεις εδώ για Android και εδώ για iPhone.

Πάντως σε άρθρα από αναλυτές τεχνολογίας αναφέρεται ότι εφαρμογές σαν αυτή είναι δείγμα ότι μια τεχνολογική φούσκα είναι έτοιμη να σκάσει…

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved