Πόσες πόρτες σου έχουμε προτείνει μέχρι σήμερα; Καμία! Άρα, είμαστε σίγουροι πως αυτή την πόρτα σίγουρα την θέλεις! Αν οι αυτόματες συρόμενες πόρτες και περιστρεφόμενες πόρτες είναι για σένα ξεπερασμένες, η πτυσσόμενη πόρτα με τριγωνικά τμήματα που έχει μία άκρως φουτουριστική κλίση θα σε αφήσει άναυδο!

Ο Αυστριακός καλλιτέχνης Klemens Torggler δημιούργησε αυτή τη φουτουριστική πόρτα, την οποία για ευνόητους λόγους την ονόμασε «Evolution Door»! Η πόρτα αναδιπλώνεται και ουσιαστικά πρόκειται για ένα μεγάλο γλυπτό origami. Ο μηχανισμός αναδίπλωσης της πόρτας φαίνεται να οδηγείται τουλάχιστον εν μέρει από το βάρος της πόρτας και ανοιγοκλείνει με το παραμικρό άγγιγμα.

Δες στο video πως λειτουργεί η πόρτα!

Η πόρτα, όπως φαίνεται σ αυτό το video από τον ίδιο τον κατασκευαστή είναι απόλυτα ασφαλής και ας μοιάζει με ένα τεράστιο ψαλίδι έτοιμο να ακρωτηριάσει ανήλικα και ενήλικες που θα αποφασίσουν να παίξουν μαζί της άσκοπα!

https://www.youtube.com/watch?v=aFnbApNrQSk

Ο μηχανισμός αναδίπλωσης δεν ασκεί αρκετή δύναμη για να κάνει μεγάλη ζημιά. Δεν είμαστε όμως σίγουροι και για την παραλλαγή της ίδιας πόρτας, η οποία είναι φτιαγμένη από χάλυβα!