Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται βλέπουμε όλο και περισσότερα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά να μπλέκονται με την τεχνολογία. Στη λίστα με τα ρολόγια, τα κινητά, τα αυτοκίνητα μπορούμε πλέον να προσθέσουμε στην «smart» κατηγορία και τα παγάκια!

Τα παγκάκια Soofas, τα οποία λειτουργούν με την ηλιακή ενέργεια,  θα κάνουν σύντομα την εμφάνιση τους στα πάρκα της Βοστώνης! Τα συγκεκριμένα παγκάκια πέρα από την κλασική χρήση τους πλέον θα διαθέτουν και βύσματα για να φορτίσουν οι χρήστες τους τα smartphone τους και παράλληλα θα δίνουν την δυνατότητα να συνδέονται ασύρματα στο διαδίκτυο ενώ θα προσφέρει και location-based πληροφορίες, όπως στοιχεία για την ποιότητα του αέρα!

Το παγκάκι Soofa σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από 3 γυναίκες μηχανολόγους μηχανικούς από το MIT Media Lab. «Θέλαμε να εκσυγχρονίσουμε τις πόλεις ώστε να μπορούν να συμβαδίσουν με την γενιά μας!» δήλωσε η Sandra Richter, μία από τις 3 δημιουργούς του Soofa.

Μέχρι σήμα έχουν τοποθετηθεί 1-2 στη Βοστώνη από τον περασμένο χειμώνα, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες δεκάδες έξυπνα παγκάκια θα κάνουν την εμφάνιση τους στην ίδια πόλη. Το τέλος του χρόνου στόχος είναι να εξαπλωθούν και σε άλλες πόλις όπως το San Jose, California, και New York.

Η απορία είναι μία: Στην Ελλάδα πότε θα έρθουν;