Αν και ακούγεται εδώ και καιρό, μπήκε σε εφαρμογή μόλις προχθές (27/5), το ότι οι χρήστες του Chrome στα Windows θα είναι σε θέση να εγκαταστήσουν επεκτάσεις από το Chrome Web Store και μόνο! Το Google υποστηρίζει ότι αυτό έχει ως στόχο να κρατήσει υπό έλεγχο τα malicious extensions – που συνήθως εγκαθιστώνται από third-party sites.

Οι χρήστες που έχουν ήδη εγκαταστήσει επεκτάσεις από άλλες ιστοσελίδες μπορεί να διαπιστώσουν ότι τα extensions έχουν απενεργοποιηθεί και δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν ξανά ή να επανατοποθετηθούν. Ο μόνος τρόπος για να τα ξανααποκτήσουν είναι να τα κατεβάσουν από το Chrome Web Store (υποθέτοντας ότι είναι διαθέσιμα εκεί).

Η Google ανακοίνωσε τα πρώτα της σχέδια για την κίνηση αυτή τον περασμένο Νοέμβριο. Εκείνη την εποχή, ζήτησε από τους προγραμματιστές που είχαν δημιουργήσει διάφορες επεκτάσεις να τις μεταφέρουν στο Chrome Web Store, το συντομότερο δυνατό. Και αν και οι άνθρωποι της Google, είχαν ενημερώσει πως αυτό το μέτρο θα ξεκινούσε την έμπρακτη εφαρμογή αυτής της πολιτικής στις αρχές Νοεμβρίου, αρκετοί προγραμματιστές δεν ήταν αρκετά προετοιμασμένοι, έτσι η εταιρεία αποφάσισε να καθυστερήσει τις αλλαγές αυτές μέχρι σήμερα.