Έχεις σκεφτεί πως θα ήταν, αντί για δύο χέρια να είχες τέσσερα; Πόσα πιο πολλά πράγματα θα μπορούσες να κάνεις και πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή σου; Θα πήγαινες σούπερ μάρκετ και δεν θα χρειαζόσουν τη βοήθεια κανενός, θα έκανες τις δουλειές του σπιτιού στο μισό χρόνο και θα αγκάλιαζες τον αγαπημένο σου με μεγαλύτερο πόθο.

Δεν το έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί φυσικά δε σου χρειάστηκε. Ειδικά όταν βλέπεις ανθρώπους με ακρωτηριασμένα χέρια δεν μπορείς να κάνεις τέτοιες άσχημες και πάνω από όλα εγωιστικές σκέψεις.

Μπορεί βέβαια, μέχρι στιγμής οι έρευνες, τα πειράματα και οι επιστήμονες να έχουν παρουσιάσει τις μελέτες τους για το πώς θα βοηθήσουν αυτά τα άτομα και πώς θα αντικαταστήσουν το ακρωτηριασμένο μέλος τους με πρόσθετο, αλλά το Πανεπιστημίου του MIT ήρθε για άλλη μία να κάνει τη διαφορά.

Για να σε ενημερώσουμε η πρόταση του MIT είναι η ακόλουθη: Θέλει να προσθέσει περισσότερα από ένα πρόσθετα μέλη στο ανθρώπινο σώμα για να δει πως θα άλλαζαν οι δυνατότητες και κατ’ επέκταση η ζωή του όλη. Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, οι ερευνητές θέλουν να επιτύχουν τον στόχο τους και να φτιάξουν όλο και περισσότερα πρόσθετα μέλη το οποία θα λειτουργούν ως επέκταση του ανθρώπινου σώματος και θα κάνουν πιο άνετη την καθημερινότητά του.

Δες το video με τα έξτρα χέρια: