Πόσες φορές έχεις πει τη φράση «Από Δευτέρα / από αυτό το καλοκαίρι / από τα γενέθλια μου θα κόψω το κάπνισμα»; Πόσες αντίστοιχα έχεις προσπαθήσει να το μειώσεις, θεωρώντας ότι κάνεις τα πρώτα βήματα για να το κόψεις; Βέβαια, στο τέλος της μέρας, όταν προσπαθείς να θυμηθείς πόσα τσιγάρα κάπνισες, δεν είσαι σίγουρος/η ή προσπαθείς να ξεγελάσεις τον ίδιο σου τον εαυτό, «κλέβοντας» στο μέτρημα.

Σύμμαχός σου στην προσπάθειά σου να κόψεις το κάπνισμα γίνεται ο αναπτήρας σου, όλως περιέργως! Όχι ο κοινός, αυτός που αγόρασες από το περίπτερο, αλλά ο πρώτος έξυπνος αναπτήρας του κόσμου. Ονομάζεται QuitBit και τον δημιούργησε ένα start-up από τη Βοστώνη. Το QuitBit χρησιμοποιεί tracker όπως κάποιες εφαρμογές ελέγχου της φυσικής κατάστασης. Κάθε φορά που ανάβει κάποιος τσιγάρο, το λογισμικό καταγράφει την πράξη και στη συνέχεια ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει τα δεδομένα: πόσα τσιγάρα έχει καπνίσει, καθώς και πόσος χρόνος έχει περάσει από το τελευταίο τσιγάρο του. Μπορεί επίσης να καταρτίσει πλάνο για να μειώσει το κάπνισμα και όλη τη διαδικασία να την παρακολουθούν μέσω ενός app στο smartphone του.

http://youtu.be/4T0GxBGswP0

Η ομάδα κάνει αυτή την περίοδο καμπάνια στο Kickstarter για να συγκεντρώσει το απαραίτητο κεφάλαιο. Προς το παρόν έχει ξεπεράσει τα 43.000 δολάρια και έχει 12 μέρες για να πιάσει το στόχο των 50.000 δολαρίων που έχει θέσει.

Tip!

Αν και αυτή η λύση δεν πιάσει για να κόψεις το κάπνισμα, δοκίμασε την εφαρμογή Ciggr Quit Smoking!