Έχουμε δει περίεργα gadgetικά ρολόγια, έχουμε δει ρολόι που συνδέεται με το κινητό σου, τώρα ήρθε η ώρα να δούμε ένα ξεχωριστό επίτευγμα της τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, θα σου δείξουμε το ρολόι ή παραποιώντας το τίτλο του «Ένα παιδί μετράει τα άστρα» θα σου πούμε πως ένα ρολόι μετράει τα άστρα! Μιλάμε για το μοναδικό στο είδος του (κυριολεκτικά) Midnight Planétarium το οποίο αν και δεν νομίζουμε πως θα το αγοράσεις, θα σου κινήσει το ενδιαφέρον!

Το Midnight Planétarium είναι ένα απίστευτο επίτευγμα του συνδυασμού της μηχανικής και της καλλιτεχνικής δεξιοτεχνίας. Εκτός από δείχνει την ώρα αυτό το ρολόι εμφανίζει με ακρίβεια την κίνηση έξι πλανητών του ηλιακού μας σύστημα καθώς και τη τροχιά του Ήλιου!

Κάθε ένας από αυτούς τους έξι πλανήτες αντιπροσωπεύεται από πολύτιμες ή ημιπολύτιμες πέτρες οι οποίες έχουν επιλεχθεί προσεκτικά ώστε να αναπαραστήσει το χρώμα ενός συγκεκριμένου πλανήτη. Πιο συγκεκριμένα στο ρολόι συμπεριλαμβάνεται ο Ερμής, η Αφροδίτη, η Γη, ο Άρης, ο Δίας και ο Κρόνος. Οι δύο άλλοι πλανήτες που υπάρχουν στο ηλιακό μας σύστημα εξαιρέθηκαν καθώς τα μήκη των τροχιών τους θα έκαναν τόσο ανεπαίσθητες κινήσεις στο ρολόι που θα ήταν ανέφικτη η λειτουργία τους! Ο Ουρανός περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο σε 84 χρόνια της Γης και ο Ποσειδώνας κάνει το ταξίδι σε 164 χρόνια!

Για να κατασκευαστεί το συγκεκριμένο ρολόι χρειάστηκαν 396 κομμάτια και 3 ολόκληρα χρόνια εργασίας για να ολοκληρωθεί και να φτάσει στη τελική μορφή του, μαζί με τις πολύτιμες πέτρες που στολίζουν την επιφάνεια του ρολογιού. Η τιμή του αγγίζει τις $245.000, αλλά δεν περίμενες να είναι και πιο οικονομικό έτσι δεν είναι;

Το ρολόι παρουσιάστηκε στο κοινό στη Γενεύη στο Salon International de la Haute Horlogeri από την εταιρεία Van Cleef & Arpels που κατασκευάζει κοσμήματα και αρώματα σε συνεργασία με την ολλανδική εταιρεία ωρολογοποιίας Christiaan van der Klaauw, η οποία είναι στην αγορά της δημιουργίας ρολογιών τοίχου και χειρός από το 1970.

 Photos: vancleefarpels.com