Πώς χτυπά η καρδιά, γιατί γουργουρίζουν τα έντερα, πώς αναπνέουν οι πνεύμονες, τι κάνει τα μάτια να βλέπουν; Σε αυτά και σε άλλα πολλά ερωτήματα απαντά η εφαρμογή The Human Body.

Είναι η πρώτη εφαρμογή του studio Tinybop που έχει στόχο να βοηθήσει «τα παιδιά να αναπτύξουν αίσθηση του κόσμου στον οποίο μεγαλώνουν». Είναι το απόλυτο app ώστε να μπορέσουν να οπτικοποιήσουν τα παιδιά πώς λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα. Περιλαμβάνει εξαιρετική δουλειά από τον εικονογράφο και σχεδιαστή Kelli Anderson που δημιούργησε πάνω από 200 εικονογραφήσεις από κόκαλα, φλέβες, μύες και άλλα όργανα του ανθρωπίνου σώματος. Περιλαμβάνει έξι αλληλεπιδραστικά, κινούμενα στρώματα του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του μυϊκού συστήματος, του νευρικού, του κυκλοφορικού, του αναπνευστικού και του πεπτικού συστήματος. Η εφαρμογή, επίσης, επιτρέπει στα παιδιά και τους γονείς να κάνουν ερωτήσεις μεταξύ τους.

Παράλληλα, οι δημιουργοί του έφτιαξαν ένα εκπληκτικό video που από μόνο του είναι έργο τέχνης.

Βέβαια, το καλύτερο είναι ότι τα παιδιά το λατρεύουν!

«Η κόρη μου είχε στομαχόπονο χθες το βράδυ -επειδή έφαγε υπερβολική ποσότητα παγωτού. Επειδή έχει ασχοληθεί τόσες ώρες με την εφαρμογή ήταν πολύ πιο εύκολο για εκείνη να κατανοήσει τι συμβαίνει στο σώμα της και να νιώσει καλύτερα», λέει χρήστης της εφαρμογής σε κριτική του.

Info!

Έχει κατέβει 4,9 εκατομμύρια φορές. Έλαβε την 1η θέση στο App Store σε 140 χώρες και ανακηρύχθηκε μία από τις καλύτερες εφαρμογές του 2013. Το κατεβάζεις για iPhone και iPad έναντι $2.99 από εδώ. Υπάρχει και στην ελληνική γλώσσα.