Υλικά
- 120 γραμμάρια καστανής ζάχαρης
- 120 γραμμάρια λευκής ζάχαρης
- 120ml λιωμένο βούτυρο
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 100 γραμμάρια σοκολάτα
- 100 γραμμάρια marshmallows ζαχαρωτά
- 4 φράουλες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε φέτες
- 10 βατόμουρα
- 5 γραμμάρια λευκή σοκολάτα, τριμμένη
- 10 γραμμάρια σοκολάτα ρευστή
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την καστανή ζάχαρη, τη λευκή ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
- Σε ένα σκεύος κέικ, βάζουμε το μισό της ζύμης μέχρι να είναι ομοιόμορφο.
- Βάζουμε την σοκολάτα απλωμένη ομοιόμορφα στη βάση.
- Πάνω από την σοκολάτα βάζουμε το υπόλοιπο μισό της ζύμης.
- Ψήνουμε τη βάση του κέικ για 15 λεπτά.
- Βάζουμε από πάνω μαρμελάδα φράουλας και στην κορυφή μικρά ζαχαρωτά.
- Καλύπτουμε το κέικ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά και μετά το αφήνουμε να κρυώσει.
- Πιέζουμε προς τα κάτω τα λιωμένα ζαχαρωτά.
- Βάζουμε στην κορυφή τις κομμένες φράουλες, τα βατόμουρα και λευκή σοκολάτα από πάνω.
Κόβουμε, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!