Υλικά

  • 120 γραμμάρια καστανής ζάχαρης
  • 120 γραμμάρια λευκής ζάχαρης
  • 120ml λιωμένο βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 100 γραμμάρια σοκολάτα
  • 100 γραμμάρια marshmallows ζαχαρωτά
  • 4 φράουλες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε φέτες
  • 10 βατόμουρα
  • 5 γραμμάρια λευκή σοκολάτα, τριμμένη
  • 10 γραμμάρια σοκολάτα ρευστή

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την καστανή ζάχαρη, τη λευκή ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
  4. Σε ένα σκεύος κέικ, βάζουμε το μισό της ζύμης μέχρι να είναι ομοιόμορφο.
  5. Βάζουμε την σοκολάτα απλωμένη ομοιόμορφα στη βάση.
  6. Πάνω από την σοκολάτα βάζουμε το υπόλοιπο μισό της ζύμης.
  7. Ψήνουμε τη βάση του κέικ για 15 λεπτά.
  8. Βάζουμε από πάνω μαρμελάδα φράουλας και στην κορυφή μικρά ζαχαρωτά.
  9. Καλύπτουμε το κέικ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά και μετά το αφήνουμε να κρυώσει.
  10. Πιέζουμε προς τα κάτω τα λιωμένα ζαχαρωτά.
  11. Βάζουμε στην κορυφή τις κομμένες φράουλες, τα βατόμουρα και λευκή σοκολάτα από πάνω.

Κόβουμε, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!