Πίσω στα ’90s δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε τη μεταφορά αρχείων χωρίς δισκέτες. Σύντομα έδωσαν τη θέση τους στα στικάκια usb, στη μεταφορά αρχείων με καλώδιο ή bluetooth, ακόμα και με φωνητική εντολή ή αναγνώριση συγκεκριμένης χειρονομίας. Πέραν του ότι πλέον όλα βρίσκονται σε συννεφάκια στον ουρανό (clouds) και δεν χρειάζεται να αποθηκεύεις τίποτα σε hardware.

Ίσως όμως σου έχουν ξεμείνει μερικές χαριτωμένες πολύχρωμες δισκέτες που έχουν εκείνο το αρχείο σε Word ’95 ή το αρχείο ζωγραφικής που έκανες στο δημοτικό και «Τι νοσταλγικό, πώς να το πετάξεις;».

Το θέμα είναι, λοιπόν, τι τις κάνεις. Είναι πολύ απλό! Τις μετατρέπουμε σε γλάστρες! Πώς;

Θα χρειαστείς:

  • 5 δισκέτες
  • Κόλλα
  • Κολλητική ταινία
  • Πλαστικό μπουκάλι γάλακτος -τετράγωνου σχήματος

Σε 5 βήματα:

  1. Χρειάζεσαι τουλάχιστον 5 δισκέτες για κάθε γλάστρα. Πρέπει να καθαρίσεις πολύ καλά τις δισκέτες από τα αυτοκόλλητα χαρτάκια που υπάρχουν πάνω. Αν χρειαστεί χρησιμοποίησε λίγο οινόπνευμα.
  2. Ένωσε τις 4 δισκέτες ώστε να δημιουργήσουν ένα τέλειο τετράγωνο και βάλε κόλλα σε κάθε άκρη.
  3. Πρόσθεσε άλλη μια δισκέτα ως πάτο.
  4. Βάλε κολλητική ταινία σε όλες τις ενώσεις.
  5. Προαιρετικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα δοχείο το οποίο θα φιλοξενήσει το χώμα και το φυτό, ώστε να μην χαλάσουν οι δισκέτες σου. Θα μπορούσες να κόψεις ένα άδειο μπουκάλι από γάλα στο ίδιο ύψος με τον κύβο σου και να το βάλεις μέσα στο γλαστράκι.

Στείλε μας φωτογραφία όταν το υλοποιήσεις!

Photos: instructables.com