Η λέξη σούσι κυριολεκτικά σημαίνει ρύζι, αλλά ποιος νοιάζεται; Ό,τι στερείται αυτή η πανεύκολη συνταγή σε γαστρονομική ακρίβεια, το αναπληρώνει σε πρωτοτυπία! Είναι ιδανικό πιάτο για πρωινό, επιδόρπιο, ακόμα και απογευματινό, και σίγουρα ο καλύτερος τρόπος να εντυπωσιάσεις σε ένα homemade γεύμα. Πώς φτιάχνεται το σούσι από βάφλες (ή κρέπες), λοιπόν;

  1. To μυστικό για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα και να τυλιχτούν καλά τα γλυκά «σούσι» σου είναι να χρησιμοποιήσεις pizzelles, αντί για βάφλες, οι οποίες είναι η ιταλική και πιο «ανθεκτική» παραλλαγή τους.

    Για να φτιάξεις pizzelles δες το video:

    Για μεγαλύτερη ευκολία μπορείς να φτιάξεις κρέπες.

  2. Όταν πλέον έχεις έτοιμη τη ζύμη της βάφλας ή κρέπας, είναι ώρα να τυλίξεις σούσι! Αυτό σημαίνει ότι επιλέγεις τα αγαπημένα σου συστατικά για τη γέμιση, όπως φράουλες, σαντιγί, ανανά, μπανάνα, τα απλώνεις πάνω στη ζύμη και τυλίγεις!

  3. Θα καταλήξεις να έχεις ένα ρολό, το οποίο στη συνέχεια θα κόψεις σε μπουκίτσες, όμοιες με τα αντίστοιχα κομμάτια του σούσι.

  4. Απογειώνεις, βουτώντας σε σιρόπι καραμέλα ή βύσσινο! Για το εφέ χρησιμοποιείς chopsticks.

Tip!

Δες ιδέες για εύκολα επιδόρπια εδώ.