Η λέξη σούσι κυριολεκτικά σημαίνει ρύζι, αλλά ποιος νοιάζεται; Ό,τι στερείται αυτή η πανεύκολη συνταγή σε γαστρονομική ακρίβεια, το αναπληρώνει σε πρωτοτυπία! Είναι ιδανικό πιάτο για πρωινό, επιδόρπιο, ακόμα και απογευματινό, και σίγουρα ο καλύτερος τρόπος να εντυπωσιάσεις σε ένα homemade γεύμα. Πώς φτιάχνεται το σούσι από βάφλες (ή κρέπες), λοιπόν;
- To μυστικό για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα και να τυλιχτούν καλά τα γλυκά «σούσι» σου είναι να χρησιμοποιήσεις pizzelles, αντί για βάφλες, οι οποίες είναι η ιταλική και πιο «ανθεκτική» παραλλαγή τους.
Για να φτιάξεις pizzelles δες το video:
Για μεγαλύτερη ευκολία μπορείς να φτιάξεις κρέπες.
- Όταν πλέον έχεις έτοιμη τη ζύμη της βάφλας ή κρέπας, είναι ώρα να τυλίξεις σούσι! Αυτό σημαίνει ότι επιλέγεις τα αγαπημένα σου συστατικά για τη γέμιση, όπως φράουλες, σαντιγί, ανανά, μπανάνα, τα απλώνεις πάνω στη ζύμη και τυλίγεις!
- Θα καταλήξεις να έχεις ένα ρολό, το οποίο στη συνέχεια θα κόψεις σε μπουκίτσες, όμοιες με τα αντίστοιχα κομμάτια του σούσι.
- Απογειώνεις, βουτώντας σε σιρόπι καραμέλα ή βύσσινο! Για το εφέ χρησιμοποιείς chopsticks.