Σ’ αρέσει η ιδέα του μπάρμπεκιου; Αν είσαι χορτοφάγος, vegan, της υγιεινής διατροφής, λάτρης των φρούτων, hipster, ιδιαίτερος ή εκκεντρικός οφείλεις να την αναβαθμίσεις από το επίπεδο της κλασικής ψησταριάς με τα σουβλάκια, τα παϊδάκια και την τσίκνα που γίνεται ένα με τα μαλλιά σου. Κάνε μπάρμπεκιου καρπούζι, σήμερα κιόλας.
Τι χρειάζεσαι:
- ένα στρογγυλό καρπούζι
- 3 κλωνάρια σέλινο (μούλιασέ τα σε κρύο νερό στο ψυγείο για να σκληρύνουν)
- βατόμουρα
- φρούτα για τα σουβλάκια
- ξυλάκια για σουβλάκια
- οδοντογλυφίδες
- μαχαίρι με στρογγυλή μύτη
- κανονικό μαχαίρι
- σκουπ παγωτού
Σε 9 βήματα:
- Κάνουμε 4 στρογγυλές τρύπες στο καρπούζι, ελάχιστα μικρότερες από τη διάμετρο του σέλινου.
- Κόβουμε το καρπούζι σχεδόν στη μέση. Το κάτω μέρος θα πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το πάνω κομμάτι.
- Αφαιρούμε το εσωτερικό του καρπουζιού. Ιδανικά, αφαίρεσέ το με ένα σκουπ παγωτού για να αξιοποιήσεις αργότερα τις μπαλίτσες στα σουβλάκια.
- Βάζουμε βατόμουρα στο εσωτερικό που θα αντιπροσωπεύουν τα κάρβουνα του μπάρμπεκιου!
- Εισάγουμε ξύλινα ξυλάκια στο μπολ καρπουζιού που έχει δημιουργηθεί.
- Κόβουμε τις άκρες από τα ξυλάκια που προεξέχουν με ένα μαχαίρι ή πένσα.
- Βάζουμε σέλινο για πόδια στο κάτω μέρος του καρπουζιού. Για μεγαλύτερη σταθερότητα μπορούμε να στηρίξουμε τα πόδια με ξύλινες οδοντογλυφίδες που θα κρύψουμε μέσα στα κλωνάρια σέλινο.
- Κάνουμε σουβλάκια φρούτων με φράουλες, ακτινίδια, βατόμουρα, σταφύλια, ανανά και καρπούζι.
- Τοποθετούμε τα σουβλάκια πάνω και γύρω από το γκριλ που έχουμε φτιάξει!