Θυμάσαι το παιχνίδι Μάντεψε Ποιος; Αυτό που με ερωτήσεις προσπαθούσες να ανακαλύψεις ποιος ήρωας κρύβεται πίσω από το τετραγωνάκι με το ερωτηματικό… Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχεις ένα στην ντουλάπα από τα παιδικά χρόνια του μικρού σου ή τα δικά σου και να μην το θυμάσαι καν!

Υπάρχει ένας τρόπος να το ανασύρεις στην επιφάνεια και να το αξιοποιήσεις μια μέρα σαν τη σημερινή που πιθανώς να μην παίζει τίποτα συγκλονιστικό για το βράδυ. Θα μπορούσε να γίνει:

  • Αφορμή να παίξει όλη η οικογένεια, ειδικά αν έχεις μικρά παιδιά.
  • Παιχνίδι για την παρέα σου, που όπως καταλαβαίνεις οι ερωτήσεις θα έχουν πιο πλάκα και θα βγουν άπλυτα στη φόρα…

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Αποθήκευσε τις προφίλ φωτογραφίες στο Facebook των μελών της οικογένειάς σου ή των φίλων σου.
  2. Πρόσθεσε όνομα με Photoshop ή κάποιο άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας και εκτύπωσέ τις ορίζοντας διάσταση ίδια με τη θήκη του παιχνιδιού. Μην ξεχνάς ότι πρέπει να τις εκτυπώσεις 2 φορές, μια για κάθε ταμπλό.
  3. Κόψε ώστε να είναι στο μέγεθος που τις θες.
  4. Κόλλα τις φωτογραφίες πάνω στις κάρτες.

Έτοιμο!

Info:

Σου θυμίζουμε ότι βάσει των κανόνων του παιχνιδιού, οι ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις είναι είτε γενικές και αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες (π.χ. Έχει μαύρα μαλλιά; Φοράει γυαλιά;) είτε συγκεκριμένες και αφορούν συγκεκριμένο πρόσωπο (π.χ. επιλέγεις πρόσωπο και ρωτάς αν το κρυμμένο πρόσωπο είναι ο τάδε). Κερδίζει αυτός που θα βρει όλα τα κρυμμένα πρόσωπα του αντιπάλου. Μπορείτε να χωριστείτε και σε 2 ομάδες, με πολλά μέλη στην καθεμία.

Photos: simplejill.com, craftyyummyhome.blogspot.gr, everydayisacreativeday.blogspot.gr