Οι φούσκες μαγεύουν, λένε οι ειδικοί, γιατί η φούσκα η σωστή δημιουργεί την αίσθηση της «αβάσταχτης ελαφρότητας του είναι». Τα παιδιά το διασκεδάζουν, εμείς μπορεί να το διασκεδάζουμε περισσότερο, αλλά έλα που είναι Κυριακή μεσημέρι και ακόμα και το ψιλικατζίδικο είναι κλειστό, το βλαστάρι μας δεν θέλει να δει άλλο Ντίζνεϊ Τσάνελ, ψιλοβρέχει για να βγείτε έξω, οπότε;

Οπότε, παίρνεις απλά καθημερινά υλικά που θα τα βρεις στο σπίτι και ετοιμάσου να κάνεις… μια φούσκα στο λεπτό!

 ΥΛΙΚΑ

Θα χρειαστείς έναν συνδετήρα, μια συρμάτινη κρεμάστα, λίγο υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα, ένα ποτήρι νερό, λίγο αλεύρι, χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά), ακόμα και γκλίτερ αν θες να κάνεις κάτι έξτρα μαγικό!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα πιάτο προσθέτεις ένα μέρος υγρό απορρυπαντικό για πιάτα για κάθε τέσσερα μέρη νερού.

Ρίχνεις μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής, ώστε να κάνεις τις φούσκες σου χρωματιστές (αν θες).

Προσθέτεις ελάχιστο αλεύρι (όσο πιάνουν τα δυο σου δάχτυλα), ώστε να «σφίξει» η φούσκα και να μην σκάει αμέσως, όταν θα την κάνεις.

Ανακατεύεις καλά.

Παίρνεις έναν συνδετήρα, τον ανοίγεις ώστε να γίνει ένα ίσιο σύρμα και μετά το λυγίζεις κυκλικά, ώστε να του δώσεις σχήμα θηλιάς. Στο τέλος της θηλιάς, στριφογυρνάς το σύρμα, ώστε να κλείσει καλά ο κύκλος.

Αν θέλεις να κάνεις φούσκες–Παναγιώτη Φασούλα, παίρνεις μια συρμάτινη κρεμάστρα και σιγά σιγά δίνεις στο τρίγωνο μέρος της το σχήμα του κύκλου. Το γάντζο της τον ισιώνεις, ώστε να μπορείς να το πιάνεις σωστά.

Βουτάς τον συνδετήρα (ή την κρεμαστρα) στο μείγμα που έχεις στο πιάτο, με προσοχή να είναι όλο βυθισμένο.

Φυσάς. Όπως όταν σου κάνουν αλκοοτέστ. Η φούσκα είναι έτοιμη.

Μην ξεχάσεις να σφουγγαρίσεις μετά, διότι από τα νερά και τα σαπούνια, μπορεί να βρεθείς στο ΚΑΤ. Και δεν θες.