Δεν ξέρω αν είμαι μόνο εγώ. Δεν ξέρω αν είμαι εξαίρεση που όταν τηγανίζεται μπέικον το οσφρητικό μου επιθήλιο συγκλονίζεται και οι σιελογόνοι αδένες μου ενεργοποιούνται στο έπακρο. Είμαι σοβαρά;
Αν είσαι ομοιοπαθών σίγουρα θα με καταλάβεις που ανακάλυψα την τέλεια συνταγή για τέλειο μπέικον. Τι πρέπει να κάνεις για να την απολαύσεις:
- Άπλωσε ομοιόμορφα το μπέικόν σου στο τηγάνι και άναψέ το σε δυνατή φωτιά.
- Βάλε νερό τόσο ώστε να καλύψει το μπέικον στο τηγάνι.
- Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, ρίξε τη θερμοκρασία από υψηλή σε μεσαία.
- Το νερό θα αρχίσει να εξατμίζεται και σε αυτό το σημείο πρέπει να ρίξεις στο χαμηλό.
Οι ειδικοί της κουζίνας λένε ότι θα βγει «ζουμερό και ευχάριστα τραγανό, όχι πολύ σκληρό ή καμένο». Αν αυτός είναι ο τύπος σου (για το τέλειο μπέικον), δοκίμασέ το.
Καλή όρεξη!