Επιτέλους έκανες το ξεκαθάρισμα που χρειάζονταν στην ντουλάπα σου. Πολλά ρούχα αποφάσισες να τα δώσεις και καλά έκανες ενώ αυτά που δεν μπορούσες γιατί ήταν αρκετά φθαρμένα, λυπάσαι να τα πετάξεις. Μην το κάνεις, λοιπόν! Αφού έχεις τα ρούχα και έχεις και ψαλίδι μπορείς να φτιάξεις ένα χαλάκι από παλιά ρούχα το οποίο θα διακοσμήσει το μπάνιο σου ή ακόμα και την κουζίνα ή το δωμάτιο σου.

Πίστεψέ μας το να φτιάξεις το συγκεκριμένο χαλάκι από παλιά ρούχα είναι πολύ απλό και φυσικά πολύ γρήγορο. Θα χρειαστεί μόνο να κόψεις σε λωρίδες τα ρούχα σου και να τα πλέξεις.

Τι θα χρειαστείς για το χαλάκι από παλιά ρούχα;

  • Παλιά ρούχα
  • Ψαλίδι
  • Πλαστικό χαλάκι με τρύπες

Πώς θα φτιάξεις το χαλάκι από παλιά ρούχα;

  1. Με το ψαλίδι σου ήρθε η ώρα να κόψεις τα ρούχα σου. Κόψε, λοιπόν,  μικρές αλλά όχι πολύ λεπτές λωρίδες τα ρούχα που θα χρησιμοποιήσεις για το χαλάκι σου.
  2. Τώρα ήρθε η ώρα να περάσεις τα κομμάτια υφάσματος μέσα από το πλαστικό χαλάκι με τις τρύπες που μπορείς να προμηθευτείς από κατάστημα ειδών μπάνιου.
  3. Θα περάσεις σε κάθε τρύπα του πλαστικού χαλιού μία λωρίδα υφάσματος και θα της κάνεις ένα μικρό κόπο για να συγκρατηθεί και να μη φύγει από τη θέση της.
Photos: bestoutofwaste.org