Τα καθαριστικά για το μπάνιο είναι εντελώς απαραίτητα για την προσωπική μας υγιεινή, αλλά έχουν χημικά και είναι πανάκριβα! Ευτυχώς η φύση έχει προνοήσει και μας παρέχει πανίσχυρες πρώτες ύλες για να φτιάξουμε τα δικά μας καθαριστικά, με ελάχιστο κόστος, αλλά με μέγιστη αποτελεσματικότητα. Στο παρελθόν σου δείξαμε πώς να φτιάξεις καθαριστικό για το πάτωμα και το τζάμι, αλλά και πώς καθαρίσεις το μπάνιο σου με τους πιο ανορθόδοξους τρόπους.

Τουαλέτες

Για γερό καθαρισμό


Ρίξε ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα και περίπου 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree στην τουαλέτα. Πρόσθεσε ¼ φλιτζάνι ξίδι και τρίψε με βούρτσα, όσο το μίγμα αφρίζει.

Για τον καθημερινό καθαρισμό

Γέμισε ένα μικρό μπουκάλι σπρέι με ξύδι (περίπου 1 φλιτζάνι) και μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο της επιλογής σου (το λεμόνι και το tea tree λειτουργούν καλά). Ψέκασε τα καθίσματα τουαλέτας, άφησέ το να μείνει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια καθάρισε την επιφάνεια.

Μπανιέρα και ντουζιέρα

Μπορεί να δημιουργούνται εύκολα άλατα, αλλά φεύγουν ακόμα πιο εύκολα με το ξίδι. Για να απαλλαγείς ψέκασε καθαρό λευκό ξύδι στην επίμαχη περιοχή, άφησέ το να μείνει για τουλάχιστον 30 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με χλιαρό νερό.
Για τον καθημερινό καθαρισμό ή για να απαλλαγούμε από υπολείμματα σαπουνιού, αναμειγνύουμε 1 μέρος νερό με 1 μέρος ξύδι (και μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια για να αποφύγουμε τη μυρωδιά του ξυδιού) σε ένα μπουκάλι με βαποριζατέρ. Ψεκάζουμε, αφήνουμε να μείνει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάζουμε.

Απολυμαντικό

Άσε τη χλωρίνη στην άκρη και φτιάξε ένα σπιτικό μείγμα που σκοτώνει τα μικρόβια. Ανάμειξε 2 φλιτζάνια νερό, 3 κουταλιές της σούπας υγρό σαπούνι και 20-30 σταγόνες από αιθέριο έλαιο tea tree.