Το παιδί σου έχει τρέλα με το Καλοκαίρι και τη θάλασσα; Φτιάξε μαζί του ένα διακοσμητικό για το παιδικό δωμάτιο του και άστο σε μία γωνία να το κοιτάει και να τον ταξιδεύει στις θάλασσες που θα επισκεφτεί!

Τι θα χρειαστείς:

  1. Σπάγκο
  2. Οδοντογλυφίδες
  3. 4 φελλούς
  4. Χαρτόνια σε χρώματα της επιλογής σου
  5. Βάζο
  6. Λευκές πέτρες

Πως θα το φτιάξεις:

Πάρε τους τρεις φελλούς και με την οδοντογλυφίδα κάνε 2 τρύπες στις άκρες των φελλών από την πλαϊνή πλευρά  κάθε φελλού ώστε να περάσεις τον σπάγκο από μέσα. Στόχος είναι να ενωθούν οι 3 φελλοί. Μόλις περάσεις το σπάγκο από όλες τις τρύπες τύλιξε τον γύρω τους όπως θα έδενες μία σχεδία.

6-diy-cork-boats-for-kids (2)

Πάρε τον τέταρτο φελλό, κόψε με ένα κοπίδι την άκρη του και στο κομμένο κομμάτι κάρφωσε στο κέντρο μία οδοντογλυφίδα. Στη συνέχεια πάρε ένα χαρτόνι από αυτά που επέλεξες κι κόψε ένα πολύ μικρό ορθογώνιο τρίγωνο και κάρφωσε το στην οδοντογλυφίδα για να γίνει το πανί στην σημαδούρα που μόλις έφτιαξες!

6-diy-cork-boats-for-kids (1)

Στη συνέχεια πάρε το δεύτερο χαρτόνι που επέλεξες και φτιάξε ένα ισοσκελές τρίγωνο. Πέρασε μία οδοντογλυφίδα –το κατάρτι σου. Μόλις περάσεις το πανί σου κάρφωσε την οδοντογλυφίδα στο μεσαίο φελλό.

6-diy-cork-boats-for-kids

Σ έναν ακριανό φελλό κάρφωσε μία οδοντογλυφίδα και σπάστην ώστε να μείνει ένα πολύ μικρό κομμάτι. Μ ένα κομμάτι σπάγκου δέσε την σπασμένη οδοντογλυφίδα με το κατάρτι της σημαδούρας σου.

Γέμισε το βάζο σου με τις λευκές πέτρες –αν θέλεις βάλε και άμμο. Στη συνέχεια βάλε νερό και τέλος βάλε μέσα την κατασκευή σου!

diakosmitiko-paidiko-dwmatio-ipopgr

Photos: handmadecharlotte.com