Βαρέθηκες τα συμβατικά χριστουγεννιάτικα δέντρα και παράλληλα έχει μια πλούσια βιβλιοθήκη. Τέλεια, αυτό σημαίνει ότι πολύ εύκολα μπορείς να έχεις ένα ολόκληρο χριστουγεννιάτικο δέντρο από βιβλία που θα φτιάξεις μόνος σου. Δεν είναι και δύσκολο! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι υπομονή. Και πολλά βιβλία, φυσικά!

Πώς θα φτιάξεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο από βιβλία:

  1. Το πιο σημαντικό είναι να φτιάξεις σωστά τη βάση των βιβλίων γιατί αυτή θα στηρίξει το μεγάλο βάρος που θα προστεθεί. Βάλε τα βιβλία το ένα δίπλα στο άλλο, σε κυκλικό σχήμα. Φρόντισε να προσθέσεις βιβλία στο κέντρο του κύκλου και όχι μόνο περιμετρικά για να γίνει πιο σταθερή η βάση. Τοποθέτησέ τα με τη ράχη προς τα έξω για ομοιομορφία και για φαίνεται το χρώμα τους και όχι οι λευκές σελίδες.
  2. Ξεκίνα να ανεβαίνεις στην πυραμίδα, στενεύοντας τον κύκλο που είχες φτιάξει για τη βάση και γεμίζοντάς τον με βιβλία.
  3. Φτάσει μέχρι την κορύφη όπου πλέον θα έχεις μόνο ένα βιβλίο, αλλά δώσε ύψος, τοποθετώντας τουλάχιστον 6-7 το ένα πάνω στο άλλο.
  4. Πρόσθεσε στολίδια αν θες ή λαμπάκια.
  5. Βάλε ένα αστέρι στην κορυφή όπως θα έκανες με ενα κανονικό χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Tip

Εμείς σου δείχνουμε την κατασκευή με πράσινα βιβλία για να μοιάζουν με το χρώμα του δέντρου. Φυσικά μπορείς να δοκιμάσεις το ίδιο με οποιοδήποτε χρώμα, για πιο παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα.

Photos: themarysue.com

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία