Μπορεί να θέλεις πάρα πολύ να χρησιμοποιήσεις έναν 3D εκτυπωτή αλλά συγγνώμη που θα στο πούμε δεν είναι αυτή η πρόταση μας! Θα σου πούμε πώς να φτιάξεις μία τρισδιάστατη σοκολατένια πεταλούδα χρησιμοποιώντας απλά καθημερινά υλικά που έχεις ήδη μέσα στο σπίτι σου!

Όπως παρατήρησες γράψαμε «στο σπίτι» γενικά, δεν το συγκεκριμενοποιήσαμε στη κουζίνα! Και αυτό έγινε γιατί θα χρειαστείς πράγματα από τη κουζίνα, το γραφείο και το παιδικό δωμάτιο!

Τι θα χρειαστείς:

Σοκολάτα
Λαδόκολλα
Μαρκαδόρο
Κορνέ ζαχαροπλαστικής
Βιβλίο
Σχέδιο πεταλούδας
Μπεν μαρί ή 2 κατσαρόλες (η μία να χωράει μέσα στην άλλη)

Πως θα το φτιάξεις:

  1. Κάνε ξεπατικοτούρα πάνω στη λαδόκολλα με το μαρκαδόρο το σχέδιο της πεταλούδας (αν θέλεις να κάνεις πολλές θα ήταν καλή ιδέα να κόψεις τη λαδόκολλα στο μέγεθος μίας κόλλας Α4 και να εκτυπώσεις απευθείας πάνω το σχέδιο της πεταλούδας!
  2. Δίπλωσε τη λαδόκολλα στη μέση (πρόσεξε η τσάκιση να είναι ακριβώς στη μέση του κορμού της πεταλούδας.
  3. Λιώσε τη σοκολάτα μέσα στο μπεν μαρί και γέμισε με τη λιωμένη σοκολάτα το κορνέ ζαχαροπλαστικής στο οποίο έχεις βάλει τη πιο λεπτή μύτη που έχει!
  4. Πέρνα με το κορνέ τη σοκολάτα πάνω από το σχέδιο της πεταλούδας και άστο να στεγνώσει μέσα σ ένα ανοικτό βιβλίο! Όταν στεγνώσει το πρώτο στρώμα σοκολάτας πέρνα και μία δεύτερη στρώση για να γίνει πιο συμπαγές και να μην σπάσει!
  5. Μόλις στεγνώσει η σοκολάτα ξεκόλλησε την πεταλούδα σου από τη λαδόκολλα και εξέπληξε τους φίλους σου με το δημιούργημα σου!

Δες ακόμα ένα διαφορετικό τρόπο να φτιάξεις τρισδιάστατες πεταλούδες!