Μήπως όταν μπαίνεις σε κατάστημα με είδη για το μπάνιο, θολώνεις και δεν ξέρεις ποιο να πρωτοπάρεις, από τις μαγευτικές μυρωδιές που γεμίζουν το χώρο; Κι εμείς, γι’ αυτό ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε τα δικά μας σαπούνια. Δοκίμασε να φτιάξεις στο σπίτι σαπούνι απολέπισης με γκρέιπφρουτ και μέντα. Είναι δροσιστικό και πολύ απλό να το φτιάξεις!

Συστατικά :

 • βάση για σαπούνι (πωλείται σε κατάστημα με είδη για χειροτεχνίες ή κεριά) ή τα υλικά που απαιτούνται για DIY σαπούνι. Προτίμησε γλυκερίνη με βάση το κατσικίσιο γάλα.
 • 1 γκρέιπφρουτ (στύβουμε μόνο το μισό γκρέιπφρουτ)
 • 1 κουταλιά της σούπας σπόρους παπαρούνας
 • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ
 • 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
 • πλαστικό μπολ για θέρμανση σε φούρνο μικροκυμάτων
 • τρίφτης (για ξύσμα)
 • καλούπι σιλικόνης

Πώς θα το φτιάξουμε

 1. Κόβουμε τη βάση για το σαπούνι ή το σαπούνι που φτιάξαμε μόνοι μας σε κύβους.
 2. Στύβουμε το γκρέιπφρουτ και ετοιμάζουμε το ξύσμα.
 3. Λιώνουμε τη βάση για σαπούνι στο φούρνο μικροκυμάτων (σε ένα πλαστικό μπολ). Είναι πολύ σημαντικό να μην καεί το σαπούνι όσο λιώνει γι’ αυτό το ζεσταίνουμε για διαστήματα των 30 δευτερολέπτων.
 4. Όταν η βάση για το σαπούνι λιώσει εντελώς, προσθέτουμε τα έλαια, το ξύσμα γκρέιπφρουτ και τον παπαρουνόσπορο. Ανανακατεύουμε για να διασκορπιστούν ομοιόμορφα.
 5. Ρίχνουμε το σαπούνι μέσα στο καλούπι σιλικόνης και αφήνουμε να σκληρύνει. Χρειάζεται περίπου 2-3 ώρες για να σκληρύνει εντελώς, αλλά καλύτερα να το αφήσουμε να μείνει στο καλούπι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μόνο και μόνο για να είμαστε σίγουροι!
 6. Μόλις το σαπούνι σας σκληρύνει, βγάζουμε από το καλούπι και τυλίγουμε για να τα προσφέρουμε για δώρα ή να φτιάξουμε μια όμορφη γωνιά στο σπίτι μας.
Tip!

Οι σπόροι παπαρούνας σε αυτό το σαπούνι είναι ιδανικοί για την απολέπιση του δέρματος και το έλαιο γκρέιπφρουτ λέγεται ότι εξισορροπεί τις ανισορροπίες του δέρματος και κρατά λαμπερό δέρμα. Η γλυκερίνη με βάση το κατσικίσιο γάλα που χρησιμοποιείται ενεργεί ως συντηρητικό για το φρέσκο γκρέιπιφρουτ.

Photos: abeautifulmess.com