Βάζεις πλυντήριο και όταν απλώνεις τα ρούχα καταλαβαίνεις πως έχεις χάσει 2-3 κάλτσες. Χωρίς ιδιαίτερο λόγο, καθώς οι πιθανότητες να βρεθούν τα άλλα μισά ζευγάρια είναι ελάχιστες, εσύ τις κρατάς. Αποτέλεσμα; Έχεις μαζέψει καμία τριανταριά μονές κάλτσες που δεν ξέρεις τι να τις κάνεις! Σου έχουμε και γι αυτό λύση! Φτιάξε παιχνίδι φίδι από τις μονές κάλτσες!

Συγκέντρωσε όλες τις ορφανές κάλτσες μαζί, πλύντες και ετοιμάσου να φτιάξεις ένα παιχνίδι που θα λατρέψει το παιδί σου!

Τι θα χρειαστείς:

Τουλάχιστον 10 κάλτσες
Ραπτομηχανή
Κλωστή
Ψαλίδι
2 κουμπιά
Κόκκινη κορδέλα
Γέμιση για μαξιλάρια ή βαμβάκι

Πως θα το φτιάξεις:

 1. Άπλωσε τις μονές κάλτσες σου σε μία επιφάνεια και επέλεξε 10 που να έχουν το ίδιο μήκος.
 2. Αν έχεις πολλές διαφορετικού μεγέθους μπορείς να τις γκρουπάρεις ανάλογα το μέγεθος τους!
 3. Κόψε τις κάλτσες όλες στο ίδιο μήκος και πέτα το υπόλοιπο (κόβεις και πετάς το μπροστινό μέρος για τα δάχτυλα και το σημείο της φτέρνας! Κρατάς ή το μεσαίο κομμάτι του πέλματος και αν είναι ψηλές κάλτσες το σημείο που καλύπτει τον αστράγαλο!)
 4. Άνοιξε το κάθε κομμάτι κόβοντας το από τη μία πλευρά.
 5. Βάλε το ένα κομμάτι πάνω από το άλλο γυρισμένα από την ανάποδη πλευρά (το σχέδιο δηλαδή να κοιτάει προς το τραπέζι και εσύ να βλέπεις την εσωτερική πλευρά της κάλτσας) και ξεκίνα να τα ράβεις αναμεταξύ τους από την πάνω και κάτω πλευρά ώστε να δημιουργηθεί το σώμα του φιδιού.
 6. Αφού ολοκληρώσεις το ράψιμο πάρε την κόκκινη κορδέλα και κόψε ένα “v”.
 7. Ράψε την κορδέλα στην μέση της τελευταίας κάλτσας όπως είναι γυρισμένη ανάποδα αλλά χωρίς να είναι ραμμένη μέχρι την άκρη της κάλτσας γιατί αυτό το σημείο θα το διπλώσεις ελαφρώς και θα κάνεις ένα γαζί για να κλειδώσει το φίδι από την μία πλευρά! (κάνε και το γαζί!)
 8. Αριστερά και δεξιά από τη γλώσσα (αλλά από την εξωτερική πλευρά της κάλτσας) ράψε τα δύο κουμπιά που θα παίξουν το ρόλο των ματιών!
 9. Κάνε ένα γαζί για να κλείσεις και την άλλη πλευρά της κάλτσας και να δημιουργηθεί ένας σωλήνας –δηλαδή το σώμα του φιδιού!
 10. Γύρνα το φίδι σου το μέσα έξω και ξεκίνα να το γεμίζεις με τη γέμιση για μαξιλάρια ή το βαμβάκι.
 11. Μόλις τελειώσεις το γέμισμα κάνε ένα γαζί για να κλείσεις το φίδι και τη γέμιση του!
Photos: grosgrainfabulous.blogspot.gr