Τώρα που ανοίγει ο καιρός ακόμα περισσότερο, όλο και κάποιο τραπέζι θα χρειαστεί να στρώσεις, για γενέθλια, για γιορτή, για επίσημο δείπνο ή απλώς για να κάνεις πιο special μια απλή ημέρα. Για να το κάνεις πρέπει να προσέξεις και την παραμικρή λεπτομέρεια και οι χαρτοπετσέτες είναι μία από αυτές. Για την ακρίβεια, χωρίς πολύ κόπο, οι κρίκοι για χαρτοπετσέτες μπορούν να είναι ιδιαίτερη και μια προσωπική νότα στο τραπέζι σου.

Τι χρειάζεσαι:

  • Κρίκους από κουρτίνες (πλαστικούς ή μεταλλικούς) -ιδανικά μπάνιου
  • Κλωστές πλεξίματος σε διαφορετικά χρώματα
  • Χαρτί
  • Σελοτέιπ
  • Σιλικόνη

Πώς θα τους φτιάξεις:

  1. Κάλυψε την ένωση του κρίκου με ένα χαρτί, το οποίο θα τυλίξεις όσες φορές χρειάζεται γύρω από το δαχτυλίδι για να έρθει στο ίδιο ύψος. Κάλυψε με σελοτέιπ όταν τελειώσεις.
  2. Κόλλα την άκρη της κλωστής που θα επιλέξεις πάνω στον κρίκο με σιλικόνη και ξεκίνα να τυλίγεις. Βάσει του μοτίβου που έχεις σκεφτεί, διάκοψε τη διαδικασία σε όποιο σημείο νομίζεις και ξεκίνα με το επόμενο χρώμα κλωστής.
  3. Μην ξεχνάς κάθε φορά που περνάς στο επόμενο χρώμα κλωστής να βάζεις σιλικόνη για να στερεώνεται. Χρειάζεται λίγο χρόνο, αλλά ελάχιστο κόπο για να το ολοκληρώσεις.
Tip!

Αν σου βρίσκεται μόνο μεταλλικός κρίκος κουρτίνας που έχει ενσωματωμένο κρικάκι, υπάρχει και πάλι τρόπος να γίνουν οι κρίκοι για χαρτοπετσέτες. Πάρε ένα σύρμα, πέρνα μερικές πετρούλες και σχημάτισε ένα φιογκάκι από πέτρες, όπως θα δεις σε αυτό το video.

Photos: matchmadeonhudson.com